Diari Més

Salut

Dues tasses de cafè al dia redueixen el risc d'emmalaltir per Covid, revela un estudi

L'estudi britànic ha investigat diferents aliments que poden protegir contra una infecció greu

Café

CaféCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Autors d'un nou estudi dirigit per la UniversitatNorthwestern(els EUA), han investigat diversos aliments que poden protegir contra la infecció greu per Covid-19. Els científics han descobert que beure almenys dues o tres tasses de cafè al dia redueix el risc d'emmalaltir-se amb covid-19 en aproximadament una desena part.

L'estudi, publicat en la revistaNutrients, especifica que «l'estat nutricional influeix en la immunitat, però la seva associació específica amb la susceptibilitat al covid-19 segueix sense ser clara».

Els investigadors van examinar «l'associació de dades dietètiques específiques i l'incident de covid-19 en elBiobanc del Regne Unit (UKB)». L'equip va analitzar els registres de 40.000 adults i van observar els factors dietètics de referència, inclosa la ingesta diària de cafè, te, peix blau, carn processada, carns vermelles, fruites i verdures.

«L'exposició individual a covid-19 es va estimar utilitzant la taxa mitjana mensual de casos positius del Regne Unit pergeopoblacionesespecífiques. La regressió logística va estimar les probabilitats de positivitat de covid-19 mitjançant l'ajust de l'estat de la dieta per factors sociodemogràfics de referència, historial mèdic i altres factors d'estil de vida», diu l'estudi.

L'estudi va produir evidència que suggereix que el consum de cafè brinda protecció contra el virus, fins i tot entre algunes persones que se sap que han estat exposades. Els investigadors creuen que el cafè conté substàncies químiques vegetals que milloren la salut i que poden accelerar el sistema immunològic.

Els resultats de l'anàlisi indiquen que menjar verdures també redueix el risc de desenvolupar covid-19, a més d'haver estat alletat quan bebè. Per contra, el consum regular de carn processada com a cansalada i salsitxes sembla augmentar el risc d'infecció greu per covid-19. A més, els experts van trobar que el te i la fruita no van tenir un efecte significatiu.

«Encara que aquestes troballes justifiquen una confirmació independent, l'adherència a uns certs comportaments dietètics pot ser una eina addicional a les pautes de protecció covid-19 existents per a limitar la propagació d'aquest virus», van concloure els investigadors.

tracking