Diari Més

César Carballo reclama la liberalització de la venda de test covid-19 en farmàcies: «No sabem què ho impedeix»

A més, va proposar generalitzar que els joves es realitzin proves abans d'entrar en establiments d'oci nocturn.

El doctor César Carballo.

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»La Sexta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte, i com és habitual, La Sexta va emetre en el seu prime time La Sexta Noche, el format presentat per Iñaki López que repassa l'actualitat incloent tertúlies, monogràfics i entrevistes.

En primer lloc, el programa va analitzar l'última hora respecte a la covid-19 a Espanya. En el debat va ser present, com cada setmana, César Carballo, metge d'Urgències a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid. Aquest sol mostrar-se, en les seves diferents aparicions televisives, molt incisiu amb cada mesura presa des de les institucions per a gestionar la pandèmia.

En aquesta ocasió, Carballo va demanar agilitar i facilitar l'accés a les eines de diagnòstic per part de la ciutadania, és a dir, permetre que els test es puguin comprar en farmàcies, una petició bastant popular.

Segons va comptar, en aquests establiments els mètodes dediagnòstic estan guardats des de fa temps a les farmàcies i no es poden utilitzar, encara que ningú coneix el motiu d'això, ni tan sols els propis professionals farmacèutics.

En aquesta línia, també va proposar generalitzar que els més joves, que són els qui en molts casos encara no s'han vacunat, puguin fer-se test per a entrar amb un major marge de seguretat en els llocs d'oci nocturn; una pràctica que ja s'està duent a terme en algunes ciutats espanyoles, com Mataró, a Catalunya.

Tot això hauria d'anar vinculat a la tecnologia segons la idea de Carballo, que va defensar que els resultats dels diferents mètodes de diagnòstic haurien de plasmar-se en una aplicació per al seu ràpid control i accés. A més, va apuntar que crear aquesta eina seria un procés molt senzill.

tracking