Diari Més

Aquesta és l'efectivitat de la vacuna de Moderna enfront de la variant Delta del coronavirus

La variant Delta podria ser dominant en tot el país en tan sols unes setmanes, adverteixen els experts

Pla curt de la vacuna de Moderna.

La versió «modificada» de la vacuna Moderna protegeix de les variants de Sud-àfrica i BrasilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis entre la població menor de 30 anys continuen creixent en pràcticament tot el país i diverses regions han decidit avançar les seves campanyes de vacunació als grups d'edat més joves davant el risc que aquesta cinquena ona de la pandèmia es descontroli. De fet, Madrid, Castella-la Manxa o País Basc s'han unit recentment a altres comunitats per a començar la vacunació de majors de 16 anys.

Així, una altra de les preocupacions de les autoritats sanitàries és l'augment de la variant Delta, que podria ser dominant a Espanya en tot just unes setmanes. En aquest sentit, protegeixen les vacunes actuals enfront de les noves variants? Quin és el grau d'efectivitat?

La vacuna produeix «neutralitzadors contra les variants provades»

La vacuna desenvolupada perJanssenha demostrat recentment tenir una efectivitat elevada i fort enfront d'aquesta variant índia de ràpida transmissibilitat. Així mateix, la vacuna dePfizertambé genera una resposta immune enfront de noves variants i una protecció del 88% enfront de la Delta.

Respecte a la vacuna desenvolupada per Moderna, les anàlisis dutes a terme per aquest laboratori han demostrat que és efectiva contra aquesta variant després de l'administració de dues dosis. D'aquesta manera, els resultats publicats enbioRxivevidencien que la vacuna «va produir neutralitzadors contra totes les variants provades», destaca la companyia en un comunicat.

No obstant això, la seva eficàcia es redueix una mica respecte a la que té contra el cep original del SARS-CoV-2, encara que és tan sols dues vegades menor. La companyia està immersa en una estratègia de desenvolupament clínic contra aquestes variants emergents per a l'abordatge de la pandèmia, així com en l'estudi d'un candidat de reforç, elARNm-1273.211.

tracking