Diari Més

El confinament va modificar la vida sexual de la meitat dels espanyols

Un estudi de la Universitat Jaume I explica que més homes que dones van perdre el seu apetit sexual

La pandèmia ha fet que molts homes hagin perdut el seu desig sexual.

El confinament va modificar la vida sexual de la meitat dels espanyolsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l'equip de recerca Saulex, liderat pel catedràtic de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló Rafael Ballester, revela que la vida sexual de la meitat de la població espanyola va canviar arran de la pandèmia i, en concret, del confinament que es va decretar davant l'avanç dels contagis.

Els resultats del «Projecte INSIDE» s'han publicat en la revista «Sexuality Research and Social Policy», informa aquest divendres l'UJI, segons la qual es tracta del primer estudi d'aquest tipus a nivell nacional i el segon a nivell mundial.

Les dades revelen que el confinament va influir en la vida sexual del 52% dels espanyols, que no sols van canviar la freqüència o el temps dedicats a les relacions sexuals, també els hàbits de masturbació o les activitats sexuals virtuals.

L'estudi també revela que, en general, la crisi sanitària ha provocat pèrdua d'apetit sexual en més homes que en dones, mentre que un major percentatge de dones va notar el seu increment.

En el 38% dels enquestats, el no conviure amb la parella, la falta d'intimitat o l'estrès va acabar minvant la vida sexual en reduir la freqüència de relacions íntimes o les ocasions per a masturbarse. Aquesta disminució d'activitat sexual va produir casos d'irritabilitat (24,6%), malestar psicològic (22,4%), increment de fantasies sexuals (17%) i conflictes amb la parella (11,5%).

En el costat contrari, el 14% dels participants de la mostra va confessar que el confinament els va oferir l'oportunitat d'augmentar la freqüència sexual amb les seves parelles, dedicar més temps a fantasiar o explorar noves pràctiques sexuals, i fins i tot donar major importància a la masturbació; com a conseqüència directa, aquestes persones es van sentir més relaxades (45%) o amb millor estat d'ànim (41%).

'Projecte INSIDE' s'ha centrat també en la masturbació, que va augmentar entre els qui es masturben més d'una vegada al dia: del 12,5 al 25,8% entre els homes, del 2,5 al 8,1% en elles. Malgrat tot, aquest augment no va repercutir en major plaer: per a un 26,4% de la població les masturbacions van ser menys satisfactòries i només per a un 16,3% van produir major delit.

Les restriccions a la mobilitat han obligat també a moltes persones (fins al 47% dels espanyols) a recórrer a l'activitat sexual 'en línia', arribant els homes a dedicar una mitjana de 35 minuts diaris i les dones 31, la qual cosa suposa onze i dotze punts més que en nivells prepandèmics.

L'estudi s'ha dut a terme durant els mesos més estrictes del confinament —març i maig de 2020—, i en ell han participat a través d'una enquesta en línia 1.448 persones d'entre 18 i 60 anys amb tota mena d'orientacions sexuals i situacions de parella.

tracking