Diari Més

Un de cada 100 contagis de covid entre els 20 i els 24 anys acaben en ingrés

La ministra de Sanitat ha insistit en què els joves no poden baixar la guàrdia

Dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus aquest dissabte 18 d'aril de 2020 a l'hospital Trueta

El Govern estudia compensar econòmicament el sobreesforç del personal sanitari durant la pandèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha insistit que els més joves no poden baixar la guàrdia davant la covid-19, i ha advertit que un de cada 100 contagis entre els 20 i els 24 anys acaben en ingrés, una xifra que s'eleva a 1,5 en la franja de 25 i 29 i a «dues o tres entre 30 i 39».

Ho ha dit en roda de premsa al final de la reunió del Consell Interterritorial de Salut en la qual ha reconegut que l'evolució de la pandèmia ha registrat un canvi de tendència, amb un increment del 137% en la incidència des de fa vuit dies, (passant de 106 a 252) i s'ha disparat entre els no vacunats, principalment entre els 12 i els 29 anys, per sobre dels 600 casos.

Segons les seves dades, els increments entre els no vacunats en totes les comunitats tenen un patró comú, ja que es tracta de persones «vinculades a alt risc de disseminació del virus, amb altes concentracions en interiors i exteriors sense mesures de seguretat».

La responsable de Sanitat ha alertat que en l'última setmana els brots estan associats a viatges de fi de cursos massius, entre els quals ha citat l'originat a Mallorca, que ha afectat 9.300 viatgers residents en dotze comunitats, entre els quals hi ha hagut 2.500 positius.

«Hem d'estar molt atents, ja que a mesura que augmenta el contagi s'incrementa la possibilitat que les persones majors que no s'han immunitzat pateixin la malaltia», ha advertit Darias.

En aquest sentit, ha explicat que encara que la majoria dels contagiats en l'actualitat són asimptomàtics, o amb simptomatologia lleu, no es pot descartar que els contagis «vagin a un altre grup de gravetat».

tracking