Diari Més

Margarita del Val avisa sobre la cinquena ona de covid: «Hi ha joves que progressen ràpidament cap a la gravetat»

La viròloga del CSIC adverteix del perill que tenen els pares i avis no immunitzats d'aquests joves

La viròloga, Margarita del Val, investigadors del CSIC.

Margarita del Val recomana «no fer experiments» combinant dosis de vacunes diferentsCSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La viròloga del CSICMargarita delValés una de les veus més autoritzades des que va esclatar la pandèmia de coronavirus. DelVal, com en altres ocasions, va intervenir aquest dissabte a la nit en televisió per aalertar de la situació.

La veterana viròloga va participar enel programaLaSextaNochede la cadena de televisió La Sexta, on va avisar sobre la transmissió del virus entre els joves: «Hi ha uns pocs que emmalalteixen greument i queprogressen molt ràpidament cap a la gravetat».

«Encara no podem identificar quin factor de risc tenen aquests joves», va dir la viròloga a La Sexta, i va agregar després que «un altre possibleproblema amb els joves són les seqüeles».

«Sabem que les persones amb malaltia lleu o moderada tenen seqüeles, però no sabem si aquestesrevertiran en algun moment, quant duraran, i tampoc sabem la gravetat», va dir DelVal.

La viròloga va advertir que «el risc major és el que poden córrer els pares dels joves, en lafranja d'edat de 40 a 50 anys, o els seus avis, en la franja de 60 a 70 anys».

DelValva recordar que «aquestes poblacions són les que van més retardades a rebre la segona dosi de la vacuna i, per tant, encara no estan protegits enfront de lesmajors conseqüènciesque per a ells pot tenir la infecció».

tracking