Diari Més

L'OMS alerta que la pandèmia està en un moment «molt perillós» pel creixement de la variant delta

El director genera de l'organisme afirma que cap país «està fora de perill», a causa de les mutacions del virus

L'OMS continua considerant vital l'ús de les mascaretes.

L'OMS alerta que la pandèmia està en un moment «molt perillós» pel creixement de la variant deltaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ràpida expansió de la variant delta del coronavirus causant de la covid-19, ja detectada en 98 països, està causant que la pandèmia es trobi en un moment «molt perillós», va advertir avui el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Encara que en zones com Europa l'alerta s'ha relaxat pel descens de casos, «en països amb baixes taxes de vacunació continua havent-hi terribles escenes d'hospitals saturats», va assenyalar Tedros en roda de premsa, després d'afirmar que la variant delta, que primer es va detectar a l'Índia, «ràpidament s'està fent dominant».

L'expert etíop va assegurar que en les actuals circumstàncies «cap país està completament fora de perill», atès que la variant delta, més contagiosa que les anteriorment detectades, pot continuar mutant, per la qual cosa «es requereix una constant avaluació i un acurat ajust de les mesures de sanitat pública».

En aquests moments les mesures sanitàries i socials de prevenció, com la màscara, el distanciament físic o el rastreig de casos sospitosos, continuen sent molt importants, va assegurar Tedros.

tracking