Diari Més

Moderna afirma que la seva vacuna anticovid va protegir contra diferents variants en un estudi

Les proves, que encara cal certificar, indiquen que actua contra les principals variants detectades

Pla detall de la vacuna Moderna.

vacuna ModernaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biotecnològica estatunidenca Moderna va anunciar aquest dimarts que la seva vacuna contra la covid-19 va produir activitat neutralitzadora contra variants del coronavirus, entre elles la delta, en un estudi de laboratori encara no revisat per parells.

Segons un comunicat, la vacuna va produir títols d'anticossos contra totes les variants sotmeses a una prova 'in vitro', entre elles la beta, identificada a Sud-àfrica; la delta, identificada a l'Índia, i altres identificades a Nigèria, Uganda i Angola.

Moderna, que està treballant en una estratègia de desenvolupament clínic per a protegir contra variants, va utilitzar mostres de sèrum de vuit participants obtingudes una setmana després de la segona dosi en la primera fase de l'assaig clínic de la seva vacuna anticovid.

L'estudi és un document preimprès que s'ha presentat per a revisió de parells en la revista 'BioRxiv', per la qual cosa encara no està certificat.

«Mentre busquem vèncer a la pandèmia, és imperatiu que siguem proactius amb l'evolució del virus. Seguim compromesos a estudiar variants emergents, generar dades i compartir-los quan estiguin disponibles», va explicar el conseller delegat de Moderna, Stéphane Bancel.

Bancel va dir que les dades presentades són «encoratjadors» i fan pensar que la vacuna anticovid que ha desenvolupat l'empresa «hauria de continuar protegint contra variants recentment detectades».

«Aquestes troballes subratllen la importància de continuar vacunant a les poblacions amb una sèrie primària de vacunes efectiva», va agregar.

tracking