Diari Més

En un brot de mil joves, un acaba a l'UCI, alerten els experts

Expliquen que les probabilitat són baixes, però que això no impedeix que es puguin produir quadres clínics greus

La nova UCI de l'edifici annex a l'hospital Moisès Broggi

ingressos, hospital, UCI, covid-19, pandèmia, centre sanitari, coronavirus, Moisès BroggiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La probabilitat de complicacions per covid-19 entre els joves és baixa però no nul·la i, estadísticament, en un brot d'unes mil persones d'aquestes edats, una d'elles acaba a l'UCI, alerten experts en biologia computacional.

En un moment en el qual els positius pels brots originats en viatges d'estudiants a Balears ja ronden el miler a tota Espanya, el Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOMSC) del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha alertat als joves que també poden acabar ingressats a l'UCI.

«L'entrada en l'UCI d'un jove amb covid es produeix típicament en 1 de cada 1.000 casos», per la qual cosa «és totalment esperable que en un brot d'uns 1.000 joves, un necessiti l'UCI», ressalta el grup BIOCOMSC a Twitter,

Els experts es fan ressò de la notícia de l'ingrés d'un jove de 18 anys a l'UCI de l'Hospital General Universitari d'Elx (Alacant) després de contagiar-se de coronavirus en un dels viatges de fi de curs a Mallorca.

«El fet que la probabilitat sigui baixa i tingui pocs efectes sobre la càrrega a UCI no vol dir que no hi hagi quadres molt greus», ha insistit BIOCOMSC.

A més, els experts recorden que entre un 1% i un 4% dels joves amb covid-19 necessiten atenció hospitalària, una probabilitat baixa però major a la d'acabar a l'UCI.

En aquest sentit, les pujades fortes en casos de joves no vacunats, com està succeint a Catalunya, «tenen una afectació molt major en planta d'hospital i assistència primària» que les UCI, però no obstant això «és important conèixer els nivells de risc personal quant a quadres més greus», destaca BIOCOMSC.

tracking