Diari Més

Grècia dóna 150 euros als joves com a incentiu per a vacunar-se

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha indicat que es un «agraïment per la seva paciència»

Grècia ha confirmat des del començament de la pandèmia 7.222 casos de coronavirus i

Grècia assegura que tindrà vacunes contra la covid-19 abans de final d'anyEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre grec,KyriakosMitsotakis, ha anunciat aquest dilluns un incentiu econòmic per animar als joves a vacunar-se i intentar aturar així la propagació de la variant delta del coronavirus.

Mitsotakisha ressaltat que, encara que després de 16 mesos Grècia li va «guanyant la batalla a la pandèmia», és important augmentar el percentatge de població vacunada fins almenys el 70% per contenir la propagació de la variant delta, per la qual cosa ha demanat als més joves que es vacunin.

Com «agraïment per la seva paciència», els joves de 18 a 25 anys rebran immediatament després de la primera dosi de la vacuna una targeta amb 150 euros per viatjar, allotjar-se en hotels o càmping, anar a concerts, al cinema i altres actes culturals, batejada com 'FreedomPass'.

La targeta, disponible a partir del 10 de juliol per a unes 900.000 persones, estarà disponible com una aplicació mòbil i vinculada al número de seguretat social de cada jove.

«Durant tot aquest temps el Govern ha fet costat al sistema de salut pública, a les empreses i els ciutadans amb un programa d'aproximadament 40.000 milions d'euros. Ha arribat l'hora que el Govern doni incentius als quals més han patit», ha assegurat el conservadorMitsotakis.

A més, el primer ministre ha afirmat que es destinaran més ajudes al transport i el turisme, base de l'economia grega, i que en els pròxims dies es presentarà el pla governamental per augmentar l'aforament a l'interior dels comerços i fins i tot poder entrar sense mascareta si s'està vacunat.

Després d'un llarg confinament, Grècia continua relaxant mesures i, entre altres coses, a partir d'aquesta nit elimina per complet el toc de queda que ha estat en vigor al voltant de 8 mesos.

A més, des d'avui els que hagin rebut la pauta completa de vacunació no hauran de presentar una prova d'antígens per acudir al seu lloc de treball ni per practicar esport en gimnasos.

Des que va començar la pandèmia, Grècia ha registrat 420.905 contagis i 12.664 morts per coronavirus.

tracking