Diari Més

Els brots a les Balears pels viatges d'estudiants mantenen en quarentena a més de 4.700 persones

Fernando Simón afirma que es va generar la «situació perfecta per una gran transmissió del virus»

Els viatges d'estudiants han reunit gent d'indrets diversos a les Balears.

Els brots a les Balears pels viatges d'estudiants mantenen en quarentena a més de 4.700 personesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha xifrat en 5.126 els viatgers identificats en els contagis registrats en els viatges d'estudis a Mallorca i Menorca, que han causat 1.167 infeccions i manté en quarantena a 4.796 persones.

Així ho ha dit Simón en roda de premsa aquest dilluns al final de la reunió de seguiment de la pandèmia de covid, en la qual ha dit que no creu que aquests contagis tinguin un impacte important en altres grups, encara que ha reconegut que representen «un percentatge no menyspreable del total de casos notificats en els últims 14 dies (2,5%) i en l'última setmana (5%)».

Segons Simón, en els viatges d'estudi es va crear una «situació perfecta per a una gran transmissió del virus», que no és la primera vegada que passa, però si ha estat la més mediàtica.

«Ha congregat a població del nostre territori i de fora, amb múltiples orígens geogràfics, múltiples variants en la zona, múltiples escenaris epidemiològics i esdeveniments massius amb poc control», ha descrit Simón per a explicar l'extensió de la transmissió.

Ha alertat que són dades importants, «que ens donen aquest toc d'atenció que els grups que no estan immunitzats han de ser conscients que encara no ho estan», i ha recordat que els pares d'aquests estudiants estan entre els 50 i els 55 anys, la majoria amb una dosi de vacuna i «no tants amb les dues», encara que espera que no hi hagi molt efecte secundari en les famílies.

Però si ha advertit que els contagis en la joventut poden tenir impacte en l'hospitalització i fins i tot «és possible que algun mori» i ha revelat que 4.464 de les persones relacionades amb els brots ja han abandonat les illes balears.

Segons el parer de Simón, era «esperable» que s'originessin aquests focus de transmissió perquè al final dels cursos acadèmics hi ha més interacció, especialment al cap d'un any i mitjà de pandèmia i a les portes de l'estiu.

tracking