Diari Més

Israel fa marxa enrere i recupera les mascaretes

El país havia assolit la campanya de vacunació més ràpida del món i feia deu dies havia retirat l'obligatorietat de les mascaretes

Les mascaretes a l'interior tornen a ser obligatòries i a 'exterior, només en casos concrets.

Israel fa marxa enrere i recupera les mascaretesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Israel va reimposar avui l'ús obligatori de màscares en interiors que va retirar fa deu dies, davant un creixent augment de casos de covid-19 per la variant delta, va informar el Ministeri de Sanitat.

El coordinador nacional de la pandèmia, Nachman Ash, va declarar que no creu que el país estigui en una quarta ona de contagis, però va donar suport a la mesura per l'augment de la taxa de positivitat i el nombre de casos, que avui va superar els 200, el més alt des d'abril.

Sanitat va registrar 227 noves infeccions en 24 hores, després d'una setmana marcada per un significatiu increment per sobre del centenar que ha elevat el ràtio de positivitat del 0,1% al 0,6%.

Les màscares en espais «que no siguin oberts» tornaran a ser obligatòries, i quedaran exempts els menors de 7 anys, discapacitats, els qui estiguin sols en el lloc tancat, els empleats que treballin en una mateixa sala i les persones que estiguin realitzant una activitat esportiva.

Amb l'entrada en vigor de la regulació avui al migdia, Sanitat va recomanar també el seu ús en aglomeracions i esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure com la marxa de l'Orgull que se celebra avui a Tel Aviv i en la qual participen desenes de milers de persones, la gran majoria sense màscara.

Amb la campanya de vacunació més ràpida del món, amb més de 5,1 milions de vacunats amb les dues dosis -de més de nou milions de residents- i una majoria de la població immunitzada per la suma dels recuperats covid, el país havia tornat a una pràctica normalitat.

Va ser el primer a retirar l'obligatorietat de les màscares en exteriors a mitjan abril i des del passat 15 de juny tampoc era necessària en interiors, excepte algunes excepcions com a geriàtrics o avions.

No obstant això, l'entrada de la variant delta, avui predominant al país, que es va manifestar en brots en centres escolars de dues ciutats israelianes, s'ha estès i, en un alt percentatge, entre vacunats.

El nou primer ministre israelià, Naftali Benet, va posposar aquesta setmana fins a l'1 d'agost l'entrada de turistes al país, que estava prevista per a l'1 de juliol, i va avançar la possibilitat de reimposar restriccions per a contenir els contagis.

A més, Sanitat intenta accelerar la vacunació dels menors d'entre 12 i 15 anys.

Encara amb una baixa xifra, la creixent taxa de morbiditat preocupa les autoritats israelianes, que han reforçat la vigilància de quarantenes dels qui tornen de l'exterior sense vacunar, així com les multes als qui les incompleixin.

El país manté tancades les seves fronteres exteriors a turistes des de l'inici de la pandèmia al març de 2020, que va començar a alleujar a la fi de maig per a grups de vacunats amb autorització prèvia, amb la finalitat d'evitar les mutacions que han irromput en la situació epidemiològica del país, controlada fins fa dues setmanes.

tracking