Diari Més

Els líders europeus acorden aplicar el passaport sanitari «d'una manera que asseguri el ple retorn al lliure moviment»

Els 27 subratllen que cal seguir «vigilants i coordinats» per fer front a les variants del virus

Pla mitjà del president del Consell, Charles Michel, durant una intervenció a la cimera amb els líders a Brussel·les.

Els líders europeus acorden aplicar el passaport sanitari «d'una manera que asseguri el ple retorn al lliure moviment»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea acorden aplicar el passaport sanitari i la relaxació de les restriccions als viatges «d'una manera que asseguri el ple retorn al lliure moviment tan aviat com la situació sanitària pública ho permeti». En les conclusions de la cimera, els líders europeus apunten que cal seguir «vigilants i coordinats» per les variants del virus i remarquen el «compromís internacional amb la solidaritat» en l'accés als vaccins. «Els treballs per ajudar a impulsar la producció global de vacunes i l'accés universal a elles han d'avançar ràpidament», apunten els líders, que també remarquen que cal reforçar ara la preparació i capacitat de resposta a futures crisis com la covid-19.
Per Espanya, una de les prioritats en la cimera era insistir en la necessitat de recuperar la mobilitat a l'estiu per la temporada turística, segons apuntaven fonts de Moncloa abans de la trobada. Altres estats, com Alemanya o Bèlgica, han expressat la seva preocupació sobre aixecar restriccions a turistes, especialment del Regne Unit, per la variant delta.
tracking