Diari Més

La mascareta no serà obligatòria a residències on el 80% de la població ja estigui vacunada

La ministra de Sanitat no ha volgut aclarir si serà obligatori dur sempre una mascareta a mà

Una cuidadora dona de menjar a una anciana en una residència a Madrid.

Prohibeixen les visites a 44 residències de Madrid per nous casos de Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mascareta deixarà de ser obligatòria en residències i espais institucionalitzats on el 80 per cent de la població estigui vacunada però sí que serà obligada per als treballadors d'aquests centres i les visites; i el mateix passarà en serveis essencials, com un parc de bombers.

En roda de premsa després del Consell Interterritorial de Salut, Darias ha relatat el contingut del reial decret que aprova aquest dijous el Consell de Ministres i que estableix que la mascareta no serà obligatòria en exteriors «sempre que es respecti una distància de seguretat de 1,5 metres» però sí que serà d'ús obligat si hi ha aglomeracions de persones, que impedeixen mantenir la distància de seguretat.

A més, continuarà sent obligatòria en espais tancats públics (com una biblioteca) o espais tancats d'ús públic, com una farmàcia o un supermercat i en els transports públics tant amb avió, autobús o metro.

No serà obligatori per als passatgers de vaixell en la seva cabina i tampoc quan estiguin en coberta i es pugui mantenir la distància de metre i mig.

I serà obligatori en els esdeveniments multitudinaris com un concert, però si aquest esdeveniment és assegut i es respecta el metre i mig de distància, no serà obligatori.

Darias ha subratllat que es tracta d'una mesura de «flexibilització, gradual i prudent» i ha recordat que només s'ha anul·lat la possibilitat de portar màscares en llocs de baix risc de transmissió.

Sobre la possibilitat que sigui obligatori portar una màscara a mà per si cal utilitzar-la en exteriors, la ministra no ha aclarit si serà obligatori o una recomanació i s'ha remès al que reculli el decret que aprovarà demà el Govern.

tracking