Diari Més

Dissabte les mascaretes no caldran a l'exterior, però serà obligatori tenir-ne sempre una a mà

La obligatorietat s'inclou a la nova normativa del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut

Les mascaretes de l'estafa havien d'enviar-se a hospitals i clíniques

Detingut després de vendre 4000.000 mascaretes per subministrar a hospitals que mai va enviarEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les màscares deixaran de ser obligatòries en espais exteriors a partir d'aquest dissabte però la nova normativa obligarà a portar una a mà per al cas que no hi hagi els 1,5 metres de distància de seguretat interpersonal o sigui necessari el seu ús.

Segons han informat a Efe fonts autonòmiques del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, aquesta és una de les mesures que recull la nova norma que deroga l'apartat de la llei 2/2021 de 29 de març que establia l'obligatorietat de la màscara en exteriors, encara que hi hagués distància de seguretat.

Aquesta mesura de portar una màscara en la butxaca també està recollida en la proposta que el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha desgranat aquest dimecres i que elimina l'ús obligatori excepte quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Serà llavors quan la proposta de la Xunta inclou, igual que la normativa traslladada per Sanitat a les comunitats autònomes, «obligar» a portar una damunt per si calgués el seu ús.

tracking