Diari Més

Descobreixen la variant Delta Plus, una mutació encara més agressiva del cep que dispara els contagis

Fins ara hi ha 40 casos detectats a l'Índia en diferents localitats

La nova variant Delta Plus preocupa els científiques, que han d'analitzar si és més perillosa.

Descobreixen la variant Delta Plus, una mutació encara més agressiva del cep que dispara els contagis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La detecció d'una nova mutació més infecciosa del coronavirus, la variant Delta Plus, de la qual s'han identificat ja 40 casos, comença a provocar inquietud a l'Índia, que va superar aquest dimecres els 30 milions d'infeccions des de l'inici de la pandèmia.

Encara que segons els experts encara falten dades per a determinar si aquesta mutació és més perillosa que les ja existents, l'anunci arriba entre els advertiments sobre la necessitat de preparar-se davant una inevitable tercera onada de la covid-19.

La detecció a l'Índia d'una nova variant del coronavirus, coneguda com a Delta Plus i de la qual s'han identificat uns 40 casos, inquieta a l'Índia per la seva major capacitat de transmissió.

«La variant Delta Plus s'ha detectat de manera esporàdica a Maharashtra (oest), Kerala (sud) i Madhya Pradesh (centre), amb uns 40 casos detectats fins ara», va dir dimecres el ministre de Salut indi, Harsh Vardhan, a Twitter.

Es tracta d'una mutació de la variant Delta identificada per primera vegada a l'Índia (B.1.617.2), a la qual es considera responsable en bona part per l'espectacular augment dels casos al país asiàtic, va indicar el Consorci de Seqüenciació del genoma del SARS-CoV-2 de l'Índia (INSACOG) en un comunicat.

El Govern indi ha classificat la Delta Plus com a «variant preocupant» a causa de la seva major capacitat de transmissió.

Els estats que hagin detectat la seva presència haurien de prendre mesures immediates per a aïllar els focus d'infecció i augmentar el nombre de proves de coronavirus, així com potenciar la campanya de vacunació, va assenyalar avui l'Executiu en un comunicat.

El viròleg Jayaprakash Muliyil, president del Comitè Assessor Científic de l'Institut Nacional d'Epidemiologia, va afirmar a Efe que de moment falten dades per a afirmar que és més perillosa que altres variants.

«L'hem qualificat com una variant preocupant perquè Delta ha canviat (...) però de moment no hem observat gens perjudicial. Una mutació pot implicar una major taxa de contagi o de mortalitat, però no hi ha informació disponible» sobre la Delta Plus, va dir Muliyil.

El viròleg va destacar que és difícil avaluar l'extensió d'aquestes variants del coronavirus en un país com l'Índia, la capacitat de la qual per a seqüenciar el genoma de les proves de coronavirus és limitada encara que, segons Muliyil, cada vegada està més preparada.

30 milions de contagis

La inquietud a la nova variant Delta Plus arriba al mateix temps que el país asiàtic va sobrepassar aquest dimecres la barrera dels 30 milions d'infeccions des de l'inici de la pandèmia, segons les últimes dades del Ministeri de Salut indi.

En les últimes 24 hores, s'han registrat 50.848 nous contagis de la covid-19, així com 1.358 morts, que han empès la xifra total de defuncions a 390.660.

L'Índia és el segon país més afectat del món en termes absoluts pel coronavirus, només per darrere dels Estats Units, que compta amb 33,5 milions de contagis segons la Universitat Johns Hopkins.

Aquestes xifres suposen no obstant això un descens notable enfront del pic registrat a mitjan maig, amb més de 400.000 infeccions diàries, la qual cosa va provocar una sobrecàrrega en el seu sistema de salut que va deixar dramàtiques imatges d'hospitals i crematoris saturats.

tracking