Diari Més

Salut

Una forma de la vitamina B3 redueix el greix i actua contra l'obesitat

La substància es podria utilitzar com a suplement alimentari en persones per a prevenir l'obesitat

L'obesitat i l'alimentació constitueixen factors de risc per a patir alguns càncers.

Els endocrins destaquen la relació entre obesitat i risc sofrir càncerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un compost de la vitamina B3, lanicotinamida, redueix greixos en persones amb obesitat o sobrepès causat per diabetis o per l'edat, segons un estudi de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la SantaCreuiSantPau (CERCA) i delCIBERde Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM).

En una nota de premsa, elCERCA ha explicat que ara com ara la recerca, publicada en la revista MolecularNutritionandFoodResearch, ha comprovat l'efecte de lanicotinamidaen ratolins, si bé la substància es podria utilitzar com a suplement alimentari en persones per a prevenir l'obesitat.

Lanicotinamidaactua sobre un teixit que acumula grasses i augmenta la presència d'una proteïna que dissipa en forma de calor l'energia obtinguda a partir de la ingesta, la qual cosa d'una altra manera s'acumularia com a greix.

Un dels investigadors que ha codirigit l'estudi, Josep Julve, ha explicat que la molèculanicotinamidaés important per al metabolisme energètic en les cèl·lules i les protegeix de l'estrès derivat de condicions adverses com l'obesitat.

El també codirector del treball Francisco Blanco ha ressaltat que, a partir d'aquest estudi, «cal impulsar nous assajos clínics que provin si aquests efectes beneficiosos es produeixen també en pacients que ja han desenvolupat obesitat».

Blanco ha destacat que actualment no existeix cap tractament mèdic efectiu a llarg termini per a pacients amb obesitat i que, en moltes ocasions, l'exercici físic i una dieta de poques calories, si bé són beneficiosos, poden suposar reduccions limitades de pes.

tracking