Diari Més

«Treure'ns ara la mascareta és precipitat i imprudent»

Un exdirectiu de l'OMS censura aquesta mesura

Una mascareta mal posada.

Amenaçat de mort un policia per demanar-li que es posés bé la mascaretaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fet que Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, hagi decidit que en pocs dies la mascareta en els espais lliures passarà a la història ha aixecat molta controvèrsia.

Han estat moltes les personalitats que s'han posicionat en contra, encara que s'ha de dir que també n'hi ha que hi estan a favor.

Les crítiques, però, no deixen de produir-se i un dels últims a sumar-s'hi ha estat Daniel López Acuña, epidemiòleg i exdirectiu de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En el programa Espejo Público d'Antena 3 s'ha mostrat taxatiu aquest dilluns. «La decisió de treure la mascareta és matinera, precipitada i imprudent», ha dit.

Segons el criteri de l'expert, aquesta situació s'ha de produir «quan la incidència sigui suficientment baixa, en menys de 25 casos per cada 100.000 habitants, i amb un percentatge alt de la població amb pauta completa de vacunació».

«Deixar la mascareta és deixar d'utilitzar un instrument de protecció fonamental per evitar el contagi quan encara circula el virus», ha sentenciat López Acuña.

tracking