Diari Més

Registren 1.040 àudios de persones tossint per crear una aplicació que detecti automàticament la covid-19

Els enregistraments recopilats van acompanyats per dades de si les persones eren negatives o positives per covid-19, el seu sexe i la nacionalitat

Una persona amb mascareta pel carrer.

mascareta coronavirus covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi en el qual participen investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha creat una base de dades de 1.040 enregistraments de persones tossint per desenvolupar en el futur dispositius que prediguin si una persona téconoraviruso no.

En un comunicat, la UPF ha explicat que els investigadors han creat un primer model de predicció de positius de covid-19, però que s'hauran de dur a terme més recerques per saber amb detall de quina manera el coronavirus altera la senyal de la tos.

Els enregistraments recopilats van acompanyats per dades de si les persones eren negatives o positives per covid-19, el seu sexe i la nacionalitat.

La UPF ha destacat que la base de dades pot servir per a dissenyar models d'intel·ligència artificial basats en «xarxes neuronals» que siguin capaces de predir la covid-19 analitzant la tos.

Entre les diferències trobades en els enregistraments destaca que, separant-los per gènere, s'obtenen millors prediccions, la qual cosa confirma que la tos que generen homes i dones no necessàriament és equivalent.

Els autors del projecte han estat un ex alumne de la UPF i investigador de la Universitat d'Augsburg (UNA), Adrià Mallol, dos membres del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG)del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPF, Helena Cuesta i Emilia Gómez, i un investigador de l'UNA i de l'ImperialCollegede Londres,BjörnSchuller.

L'estudi s'ha presentat al Congrés InternacionalInterspeech, sota el projecte 'DiCOVAChallenge', que pretén abordar com canvia la covid-19 les característiques acústiques del sistema respiratori, la tos i la parla.

tracking