Diari Més

Política

Ministres del govern espanyol surten en defensa dels indults després que Sánchez hagi anunciat que s'aproven dimarts

Calvo diu que «és el moment de la política amb majúscules» i Díaz ho veu una «decisió valenta» i un «punt de partida»

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest divendres.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest divendres.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos ministres del govern espanyol han sortit en defensa dels indults als presos independentistes després que el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, hagi anunciat que s'aprovaran en el Consell de Ministres de demà dimarts. La vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha defensat en una piulada a Twitter que són un «instrument constitucional i legítim» i que és «el moment de la política amb majúscules». «La història està plena de moments en què cal prendre decisions valentes», ha dit la socialista, que ha subratllat que estarà «sempre amb la llei». La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha remarcat que és una «decisió transcendental i valenta per afrontar amb diàleg» el conflicte català.
La vicepresidenta d'Unides Podem ha opinat que els indults són «un punt de partida per construir un nou projecte de país compartit». «Comprenem perfectament que els últims anys han suposat ferides i decepcions. Ara toca mirar-nos als ulls i caminar juntes cal al futur», ha afirmat.

La vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat en declaracions des de Cantàbria que «tot el que pugui contribuir» a generar «confiança, estabilitat política, econòmica i social» és un «actiu econòmic». Calviño ha defensat l'aposta pel «retrobament, convivència, diàleg i concòrdia».

La ministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, ha destacat que el Consell de Ministres farà «un pas valent per a la normalització política del nostre país». «Els indults acaben amb l'enquistament polític que durant anys s'ha viscut a Catalunya», ha assegurat.

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha dit -també a Twitter- que el govern espanyol vol «recuperar el diàleg i la convivència». «Apostem pel retrobament amb Catalunya i els catalans i catalanes perquè és l'única manera d'avançar», ha opinat.

En una altra piulada, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que els indults són «un pas definitiu per acabar amb la judicialització de la política» i ha afirmat que cal «fer camí plegats». «Avançarem conjuntament amb Catalunya, amb fraternitat, diàleg i negociació», ha apuntat.

tracking