Diari Més

Sanitat

Cada dia es diagnostiquen a Espanya tres casos nous d'ELA

Es tracta d'una una malaltia que afecta les neurones motores, incurable i amb una esperança de vida d'uns 3-5 anys

L'ELA és la tercera malaltia

Cada dia es diagnostiquen a Espanya tres casos nous d'ELA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada dia es diagnostiquen a Espanya tres nous casos d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), segons ha recordat aquest dilluns la Fundació "la Caixa" amb motiu de la celebració avui del Dia Internacional contra aquesta malaltia neurodegenerativa.

El diagnòstic d'ELA «sovint empeny als pacients i als seus familiars a un remolí emocional tan intens com exasperant», ha subratllat la fundació bancària, que és sòcia de la Fundació Luzón Units contra l'ELA, que es dedica en exclusiva a millorar les condicions de vida d'aquests malalts i els seus familiars.

Precisament, la Fundació "la Caixa" ha subratllat que «davant la notícia d'una malaltia que afecta les neurones motores, incurable i amb una esperança de vida d'uns 3-5 anys, els familiars han també d'afrontar els reptes que provoca una paràlisi progressiva i profundament incapacitant sense els recursos suficients i el coneixement professional i social necessaris».

D'aquesta malaltia neurodegenerativa –la tercera en nombre de casos després de l'Alzheimer i el Parkinson– es diagnostiquen cada dia a tres persones a Espanya, encara que, com en el cas d'altres malalties minoritàries, l'ELA és encara una gran desconeguda.

«La llum al final del túnel en aquest gris escenari la posa, sens dubte, la recerca, que en els últims anys està avançant a passos de gegant», ha animat la Fundació "la Caixa", que dóna suport a la recerca més pionera contra l'ELA, i juntament amb la Fundació Luzón estan secundant alguns dels projectes més prometedors en la lluita contra aquesta malaltia de la mà del programa Talento ELA.

tracking