Diari Més

Jocs Olímpics

Tòquio 2020 repartirà condons als atletes però demanarà que no els usin durant els JJOO

L'objectiu és conscienciar de les malalties de transmissió sexual, però al mateix temps no els poden fer servir per respectar les mesures anticovid

Tòquio 2020.

Els esportistes olímpics signaran un document on acceptaran el risc de morir per covid a Tòquio 2020Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 van afirmar avui que distribuiran preservatius als atletes participants, com és habitual en aquests esdeveniments, encara que els demanaran no usar-los durant la competició, en línia amb les mesuresanticovid.

«La distribució de condons té com a objectiu conscienciar sobre malalties de transmissió sexual (MTS) com el VIH, que són una amenaça per als joves en molts països», va assenyalar aquest diumenge el director general de la Vila Olímpica,TakashiKitajima, en una roda de premsa.

«L'objectiu no és que els usin a la Vila Olímpica, sinó que demanarem als atletes que se'ls portin de tornada als seus països d'origen per a cooperar en conscienciació de les MTS i de la seva erradicació», va explicarKitajimadurant un acte en el qual es van mostrar a la premsa els allotjaments per als atletes.

El repartiment de condons entre esportistes és una mesura habitual en els Jocs Olímpics des de 1998 per iniciativa del Comitè Olímpic Internacional, va assenyalar el responsable del comitè organitzador, qui va afegir que durant Tòquio 2020 «s'ha volgut continuar amb aquesta mesura de conscienciació» malgrat la situació de la pandèmia.

Els organitzadors tenen previst repartir uns 150.000 preservatius entre els més de 11.000 atletes que participaran en els Jocs Olímpics i Paralímpics de la capital nipona, segons xifres recollides per mitjans locals.

Els esportistes participants en els Jocs han de complir un manual de mesures anticontagis que inclou un detallat protocol de distanciament social i un ampli elenc de comportaments prohibits, entre ells les abraçades, estrènyer-se les mans o altres formes de contacte físic, encara que el sexe no apareix esmentat en el document.

L'incompliment d'aquestes mesures podria castigar-se amb sancions com la desqualificació dels Jocs o fins i tot l'expulsió del país, en funció de la gravetat de la infracció, segons els organitzadors.

Els amfitrions també van anunciar avui que es permetrà beure alcohol dins de la Vila Olímpica, encara que van assenyalar que només es podrà fer «en espais privats i interiors, però no en parcs o en exteriors», segons va dirKitajima.

A més, en línia amb les mesures de distanciament social, «es demanarà als atletes menjar i beure sols, i això també inclou l'alcohol», va assenyalar el responsable de la Vila Olímpica.

tracking