Diari Més

Un estudi avala la vacunació conjunta i simultània contra la covid i la grip

Experts britànics, estatunidencs i australians destaquen que és segur i realitzable

Una vacuna.

Els pediatres creuen necessari vacunar nens i adolescentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi elaborat per experts de diverses universitats i institucions sanitàries del Regne Unit, els Estats Units i Austràlia, que serà publicat pròximament en la revista científicaTheLancet, avala que la vacunació conjunta contra la covid-19 i la grip estacional és segura i pot fer-se simultàniament.

Així ho ha destacat aquest dissabte el viròleg i director emèrit del Centre Nacional de la Gripa l'Hospital Clínic de Valladolid, Raúl Ortiz deLejarazu, qui ha expressat que aquesta possibilitat de subministrar totes dues vacunes alhora i de manera segura «es veia venir».

A través d'un missatge en el seu perfil de Twitter, el doctor Ortiz deLejarazuha compartit aquest estudi en fase de prepublicació, que pot servir per a aclarir la perspectiva de la pròximes pròximes campanyes de vacunació de cara a l'hivern pròxim.

El referit estudi planteja que cap dels laboratoris que fabrica actualment vacunes contra la covid-19 han descrit efectes sobre lacoadministraciónde les seves dosis amb altres vacunes utilitzades contra altres malalties com la grip, encara que alguns d'ells sí que excloïen la possibilitat de la simultaneïtat amb altres compostos.

Aquest document recorda que la interferència immunològica i la seguretat són sempre una preocupació quan s'administren dues vacunes al mateix temps, per la qual cosa la recerca ara presentada és la primera que demostra el perfil de seguretat i eficàcia de la vacuna contra lacovidi una altra contra la grip estacional.

Entre les entitats que han participat en aquest estudi figuren l'empresaNovavax(USA), la Universitat de Londres i diversos dels seus hospitals associats al Regne Unit, el Col·legi Real de Londres (el Regne Unit), l'empresaSeqirus(Austràlia) i la Universitat d'Oxford (el Regne Unit), entre altres.

tracking