Diari Més

Medi ambient

L'ONU adverteix que la propera pandèmia «no té vacuna»

L'organisme centra l'atenció a l'aigua, un bé que cada vegada serà més escàs i causarà sequera a tot el món

Pla general d'oliveres després de la pluja de dimarts en una finca al terme municipal de l'Ametlla de Mar.

cítrics, precipitacions, tempestes, sequera, arròs, qualitat, llegenda, camps, dissolució, pluja, Rafel Verdiell, collitaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que el món encara es troba batallant per superar la pandèmia del coronavirus que va començar el passat 2020, l'ONU ja centra l'atenció a possibles noves «pandèmies» que posaran en risc al món. En aquest sentit, l'organització indica que l'aigua cada vegada és un bé més escàs i ha advertit de la gravetat de futures sequeres.

La representant de l'ONU per la reducció de riscos de desastres, MamiMizutori, ha advertit que cal adoptar mesures urgents per impedir els problemes amb l'aigua: «La sequera està a punt de convertir-se en la pròxima pandèmia i no hi ha vacuna per a curar-la», ho va explicar a Reuters.

Mizutoriexplica que aquest 2021 l'escassetat d'aigua ja ha provocat unes pèrdues financeres de prop de 124.000 milions de dòlars. Des de l'organització calculen que la falta d'aigua ha afectat uns 1.500 milions de persones des de 1998 i fins a 2017. Es tracta d'un fenomen que, en paraules deMamiMizutori, podria suposar la «pròxima pandèmia» a causa dels desastrosos efectes que provocaria en multitud d'aspectes en l'àmbit global.

L'ONU demana mesures urgents i adverteix que més de 130 països patirien d'escassetat d'aigua un risc impulsat pel canvi climàtic. Les estimacions de l'ONU auguren que les sequeres més freqüents i greus tindran lloc en la major part d'Àfrica, Amèrica central i del sud, Àsia central, Austràlia meridional, Europa meridional, Mèxic i els Estats Units, com recull l'agència Reuters.

tracking