Diari Més

La mascareta deixarà de ser obligatòria a l'exterior el 26 de juny

El Consell de Ministres es reunirà extraordinàriament el dijous vinent per a aprovar el canvi normatiu

Imatge de gent amb mascareta passejant per Reus.

mascareta, Reus, gent, coronavirurs, covid-19Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el proper dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l'ús obligatori de la mascareta. Així, segons Sánchez, aquest canvi normatiu provocarà que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l'aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny. Sánchez ho ha explicat en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d'Economia celebrades a Barcelona, i ho ha emmarcat en el seguit de circumstàncies que, segons ell, demostren la millora de la situació pandèmica a Espanya.
«Voldria començar fent un anunci molt important pels més de 47 milions de compatriotes. Celebrarem un Consell de Ministres extraordinari dijous i proposarem a la societat espanyola que no sigui obligatori l'ús de la mascareta a l'espai lliure a partir de dissabte 26 de juny». Amb aquestes paraules Sánchez ha concretat la data esperada després de dir fa uns dies que seria «aviat».

El president del govern espanyol ha subratllat que la vacunació té un ritme «cada vegada més intens»i alhora que l'economia puja. En aquest context, ha afegit que afortunadament les mascaretes començaran a baixar. «Els carrers i els nostres rostres recuperaran en els pròxims dies el seu aspecte normal. Tornarem a gaudir de la vida al carrer sense mascareta», ha celebrat tot donant les gràcies a sanitaris, empreses i professionals que han treballat al capdavant de la lluita contra la pandèmia.

Segons Sánchez, es pot treure l'obligació de portar mascareta a l'exterior perquè s'estan complint «escrupolosament» tots els objectius que el seu govern s'ha anat marcant. I ha conclòs que «es va deixant enrere la nova normalitat i cada vegada s'està més a prop de la normalitat a seques».

Així doncs l'estat espanyol s'avança uns dies a països com França i Alemanya que posaran fi a l'obligació de la mascareta a l'exterior a partir de l'1 de juliol. Per la seva banda, Andorra va aixecar la prohibició ahir dijous.

tracking