Diari Més

Els alumnes majors de 12 anys podrien ser vacunats la primera setmana de curs

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha apuntat que no s'ha determinat si els alumnes seran vacunats als centres educatius

La presentació del nou curs s'ha fet a les dependències de l'Institut Martí i Franquès.

El curs comença amb més professors i menys alumnes al Camp de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació, IsabelCelaá, ha assegurat aquest dijous que volen que els majors de 12 anys arribin vacunats a setembre, però «pot ser que, per una qüestió de logística, els alumnes no siguin vacunats la primera setmana de setembre, sino la primera setmana de curs, amb la finalitat de tenir-los a tots junts».

A més, en una entrevista amb Televisió Espanyola,Celaáha apuntat que no s'ha determinat si els alumnes seran vacunats als centres educatius, una qüestió que «li correspon al Ministeri de Sanitat», igual que l'ús de les mascaretes als centres.

Celaáha negat que caigui l'exigència en permetre que els alumnes de Secundària i de Batxillerat passin de curs amb fins a dues assignatures suspeses, després de les crítiques del líder del PP, Pablo Casado, que va retreure que «amb un 20 per cent de fracàs escolar i un 40 per cent d'atur juvenil, deixar passar de curs als alumnes sense aprovar és com donar d'alta a malalts sense curar per maquillar les xifres d'hospitalització». Els populars han demanat queCelaácomparegui.

«No és que exigim menys, exigim moltíssim més, perquè exigim que l'alumne superi tots els objectius de l'etapa», ha sostingutCelaá, que argumenta que avui dia «s'abusa de la repetició» i l'objectiu és aconseguir detecció precoç i reforç per evitar arribar a aquesta mesura.

A més, ha negat que les juntes d'avaluació, de les quals en últim terme dependrà la decisió que un alumne passi o no de curs, vagi a decidir de manera discrecional o per a millorar la imatge del centre.

Encara que a continuació ha assenyalat que, «efectivament, hi ha alguns centres educatius que tots coneixem que aproven més que uns altres», una «diversitat» que es mostra a l'EvAU.

tracking