Diari Més

Descobreixen positius als Estats Units abans del primer cas de covid oficial

Podria haver-hi circulat des del desembre del 2019

Un boxs de l'UCI amb un pacient ingressat per coronavirus.

coronavirus, PCR, UCI, covid, virus, CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi realitzat pels Instituts Nacionals de Salut (NIH) dels Estats Units han fet una troballa que podria canviar-ho tot. I és que tenen una evidència que hi va haver infeccions per coronavirus al país molt abans que es notifiqués el primer cas oficial, el 21 de gener del 2020.

La investigació l'ha publicat Clinical Infectious Diseases, en un estudi de 24.000 proves d'anticossos. Aquesta, ha revelat que fins a cinc estats registraven infeccions amb el coronavirus.

Aquestes mostres positives van arribar el 7 de gener de voluntaris a Illinois, Massachusetts, Mississippi, Pensilvania i Wisconsin.

Ara bé, els investigadors adverteixen també que en aquest tipus d'estudis, els falsos positius preocupen, sobretot quan la prevalença de les infeccions virals és baixa.

Per a intentar contrarrestar aquests possibles falsos positius, van posar en marxa diverses mesures.

Els investigadors van cercar en les mostres un tipus d'anticossos anomenat IgG, que apareix a les dues setmanes de la infecció, o sigui, que els pacients s'haurien d'haver infectat diverses setmanes abans de fer-se el test.

Segons asseguren els NIH en un comunicat oficial, «en aquest estudi, les primeres mostres positives procedien d'Illinois i Massachusetts, els dies 7 i 8 de gener del 2020, respectivament, fet que suggereix que en aquells estats el virus ja existia a finals del mes de desembre de l'any anterior.

tracking