Diari Més

Meteorologia

Risc doble a Espanya per tempestes i inundacions per la DANA i alertes de calor i pols del Sàhara

Fins i tot, es pot produir calamarsa

Aemet.

Risc doble a Espanya per tempestes i inundacions per la DANA i alertes de calor i pols del SàharaAemet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya s'enfronta aquest dimarts a un doble risc climatològic. D'una banda, l'arribada de la DANA mòbil pot deixar fortes tempestes que al seu torn són susceptibles de causar inundacions en algunes zones, i per l'altra, la calor seguirà a l'alça en diverses províncies i el núvol de pols sahariana continuarà avançant per la península.

D'acord amb Meteored, les fortes pluges poden fins i tot produir-se amb calamarsa, elevant el risc d'inundacions locals. Serà la tònica durant tota la setmana, i la situació s'agreujarà a partir d'aquest dimecres.

El risc per pluges intenses, tempestes i altes temperatures afectarà aquest dimarts al terç nord peninsular a conseqüència de la inestabilitat provocada per una depressió aïllada en nivells alts de l'atmosfera (DANA) situada a l'oest de la Península ibèrica, segons ha avisat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Alertes per pluges i calor

En concret, ha activat l'avís de risc (groc) per precipitacions de més de 15 litres per metre quadrat en una hora a les províncies de Burgos, Sòria i La Rioja, mentre que l'avís per tempestes s'estendrà a més a Osca, Saragossa, Lugo, Orense, Pontevedra, Astúries, Cantàbria, Lleó, Zamora, Palència, Burgos, Sòria, Guadalajara, Barcelona, Girona, Lleida, La Rioja, Navarra, Àlaba, Guipúscoa, Biscaia i Lleida.

Al mateix temps, també ha avisat per risc de calor, ja que s'esperen des de 34 a 36 graus centígrads a Osca, Saragossa, Lleida, Girona i Mallorca.

En general els ruixats i tempestes localment fortes podran també estar acompanyades per calamarsa a l'interior de l'extrem nord peninsular i zones pròximes al sistema Ibèric.

En el nord de Canàries s'esperen intervals nuvolosos i al matí també s'esperen en el nord de Galícia, Astúries i litoral gadità, amb possibilitat de boires costaneres en punts del litoral cantàbric.

Pols sahariana

Les partícules de pols saharià continuen avançant i aquest dimarts seran visibles al Mediterrani, segín informa Meteored. Aquest núvol continuarà avançant també durant la setmana i el dijous pot deixar pluges amb fang.

tracking