Diari Més

Societat

Per què em fan més mal les cames durant l'estiu?

La humitat també perjudica

Les cames poden fer mal durant l'estiu.

Per què em fan més mal les cames durant l'estiu?Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dolor a les cames és molt freqüent, sobretot, en algunes persones que tendeixen a estar molt temps dempeus, presenten varius o tenen algun altre tipus de problema. No obstant això, moltes persones temen l'arribada de l'estiu i la calor, ja que aquests símptomes de dolor poden augmentar.

Les estacions climàtiques tenen aspectes relacionats amb determinats dolors. Per exemple, en el cas de l'estiu, cal tenir en compte sobretot les patologies en les quals la deshidratació té rellevància, cosa que pot fer que els quadres dolorosos augmentin.

Així ho explica el doctor Luis M. Torres, professor d'Anestèsia i president de la Societat Espanyola Multidisciplinària del Dolor (SEMDOR), en una entrevista amb InfoSalus, on assegura que la calor produeix vasodilatació en moltes persones, la qual cosa condueix a hipotensió.

«Això, de vegades, provoca alguns quadres de dolor neuropàtic perifèric o també alguns problemes relacionats amb l'èxtasi venós en les extremitats», explica.

Igualment, la humitat és un altre factor que, al costat de la calor, pot tenir alguna contribució a l'augment del dolor, encara que en aquests casos és més aviat la combinació d'alta humitat i de calor a causa de la vasodilatació i hipotensió arterial.

No obstant això, altres persones amb patologies com l'artrosi poden veure millorat el dolor gràcies a les altes temperatures i a la major freqüència de bany en llocs d'aigua freda, com les piscines, encara que el doctor, en l'esmentada entrevista, apunta al fet que la vasodilatació que provoca la calor sí que pot conduir a cefalea.

Consells per a evitar el dolor durant l'estiu

D'aquesta manera, l'expert dona una sèrie de recomanacions per a evitar l'augment de dolors a les cames, com per exemple:

-Evitar els possibles els excessos estiuencs.

-Hidratar-se bé.

-No fer exercici en les hores centrals.

-No exposar-se a les hores amb més calor del dia.

-Usar ulleres de sol i protegir-se el cap amb un barret o amb una visera.

tracking