Diari Més

AstraZeneca fracassa amb el seu còctel d'anticossos

El seu tractament no prevé la covid

Un vial de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca rebaixa al 76% l'efectivitat de la seva vacuna en un estudi als Estats UnitsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica anglo-sueca AstraZeneca va admetre aquest dimarts que un estudi del seu tractament amb anticossos monoclonals –AZD7442– no va complir amb el principal objectiu de prevenir la covid-19 simptomàtica en participants recentment exposats al virus SARS-CoV-2.

En un comunicat, l'empresa anglo-sueca va indicar que els 1.121 participants en aquest assaig eren majors de 18 anys que no havien estat vacunats i que havien estat exposats a una persona amb coronavirus en un període de vuit dies.

AZD7442 va reduir el risc de desenvolupar covid-19 simptomàtica en un 33% en comparació amb un placebo, que no va ser estadísticament significatiu, d'acord amb la companyia.

L'expert en Pediatria de l'Escola de Medicina de la Universitat de Colorado Myron Levin va ressaltar en la nota la importància de comptar amb tractaments per a persones que no poden ser vacunades contra la covid-19.

El tractament amb anticossos monoclonars pertany a un grup de fàrmacs que simulen els anticossos naturals que el cos produeix per a lluitar contra una infecció.

tracking