Diari Més

Andorra aixeca la prohibició de dur mascareta en espais a l'aire lliure a partir d'aquest dijous

El Principat permet fer reunions de treball sense màscara a les persones immunitzades de covid-19

Un grup de persones passejant per un dels carrers comercials del Pas de la Casa.

Andorra aixeca la prohibició de dur mascareta en espais a l'aire lliure a partir d'aquest dijousACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern d'Andorra ha decidit aixecar a partir d'aquest dijous la prohibició de dur mascareta en espais oberts i a la via pública, sempre i quan es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones. El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, ha matisat, però, que caldrà continuar portant-la per si cal posar-se-la en el cas que es produeixi alguna aglomeració a l'exterior. Aquest alleujament de les mesures preventives també afecta a les reunions de treball que es duguin a terme entre persones immunitzades, que són aquelles que van passar la covid-19 fa menys de sis mesos o que porten més de quatre setmanes vacunades. Al mateix temps, també es podran fer sense mascareta activitats escolars i extraescolars a l'aire lliure.

Pel que fa a la restauració, es permetrà fumar en els espais habilitats i terrasses, on també podran compartir taula fins a deu comensals. Mentre, a l'interior l'ocupació màxima serà de vuit persones. Benazet ha explicat que aquest alleujament de mesures s'ha acordat per la bona evolució de la pandèmia a Andorra i els països de l'entorn, tot i que ha remarcat que aquesta «no s'ha acabat».

Al Principat hi ha actualment 76 casos actius de covid-19 i cap d'ells està ingressat ni a planta ni a l'UCI. A més, no s'ha registrat cap defunció des de l'1 de maig passat. Pel que fa a la vacunació, un 54,2% de la població ja compta amb la primera dosi i un 28,1% té la pauta completa. Des de l'inici de la pandèmia, al país s'han produït 13.836 casos i un total de 127 morts.

tracking