Diari Més

Societat

Mor a l'Índia el pare de la considerada com la família més nombrosa del món

Era el líder d'una secta cristina que practica la poligàmia i tenia 94 fills

Chana amb la seva família en una imatge publicada a les xarxes socials.

Mor a l'Índia el pare de la considerada com la família més nombrosa del mónTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare de la que es considera la família més nombrosa del món, casat amb 39 dones i que compta amb desenes de descendents directes, va morir el diumenge en nord-est de l'Índia, encara que els seus seguidors van declarar aquest dilluns que segueix amb vida i han suspès el seu enterrament.

Ziona Chana, nascut en 1944 en l'estat de Mizoram i líder d'una secta cristiana que practica la poligàmia, va engendrar 94 fills i comptava a més amb 33 néts, una família de més de 180 persones.

Els doctors van declarar la mort de Chana, que patia d'hipertensió i diabetis, el diumenge en un hospital privat pròxim a Aizawl, capital de l'estat de Mizoram.

Però els devots de la secta, que compta amb uns 3.000 seguidors, es van resistir aquest dilluns a enterrar al seu líder.

«El seu cos continua calent i podem sentir el seu pols, no hi ha símptomes de rigor mortis, (així que) sota aquestes observacions creiem que seria una injustícia enterrar al nostre líder», va dir en un comunicat Zaithankhumma, secretari de la congregació fundada per Chana.

Una de les filles del pare d'aquesta multitudinària família, Zonunthari, va afirmar a Efe que la decisió sobre el seu funeral està en mans de la comunitat.

«És pare de centenars, però també és seguit per milers, per la qual cosa els ancians de la congregació decidiran on, quan i com se celebren els seus últims ritus», va apuntar. L'enterrament podria arribar a trigar encara una setmana, segons Zonunthari.

Chana, de 76 anys d'edat en el moment de la seva defunció, es va casar en 1959 amb la seva primera dona, Zathiangi, mentre que el seu últim matrimoni es va celebrar el 2004.

El líder de la secta cristiana, fundada pel seu avi, va aconseguir amb el temps un estatus de celebritat local.

La seva residència al poble de Baktawng, una gran casa de quatre pisos anomenada 'Chhuan Thar Run' o Residència de la Nova Generació en la qual actualment viuen 162 persones, es va convertir a més en un lloc turístic.

«Mizoram i el seu poble a Baktawn s'ha convertit en una gran atracció turística a causa de la família. Descansi en pau!», va escriure enaTwitter el cap de Govern de la regió, Zoramthanga.

tracking