Diari Més

Ciència

L'organisme que va sobreviure 24.000 anys congelat a Sibèria

Un nou estudi conclou que el 'bdelloidea' pot aguantar latent de manera indefinida

Imatge d'un organisme del gènere bdelloidea.

L'organisme que va sobreviure 24.000 anys congelat a SibèriaWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un organisme microscòpic multicel·lular anomenatbdelloideaha tornat a la vida després de passar 24.000 anys congelat a Sibèria. Aquest és l'impactant descobriment que ha fet un grup d'investigadors de l'Institut Rus de Problemes Fisicoquímics i Biològics en Ciències del Sòl.

Tal com recull la BBC en un reportatge, elbdelloideaés un rotífer que es troba en aigües dolces i terra humida. Els investigadors ho van trobar en el riuAlayeza, a l'Àrtic rus.

Quan els experts ho van descongelar, l'organisme ha estat capaç de reproduir-seasexualmente, després de passar desenes de mil·lennis en un estat d'animació congelada conegut comcriptobiosis.

Al principi es pensava que aquests organismes podien passar uns 10 anys encriptobiosis, però aquesta recerca revela que pot fer-ho milers d'anys, o fins i tot de manera indefinida.

Les troballes d'aquest grup d'investigadors han estat publicats en un article de la revistaCurrentBiology. La datació perradiocarbonova determinar que l'espècimen de rotífer tenia entre 23.960 i 24.485 anys.

«La conclusió és que un organisme multicel·lular pot congelar-se i romandre com a tal durant milers d'anys i després tornar a la vida, el somni de molts escriptors de ficció», va dirStasMalavin, un dels investigadors, a l'agència AP.

tracking