Diari Més

L'EMA avisa que AstraZeneca és «més que segura» i diu «prou» a la desinformació

El seu responsable destaca que «el balanç entre benefici i risc és positiu»

Un vial de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca rebaixa al 76% l'efectivitat de la seva vacuna en un estudi als Estats UnitsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès) va criticar aquest diumenge que estigui circulant desinformació sobre la vacuna deAstraZenecacontra el coronavirus, després que un alt responsable de l'agència digués en una entrevista a un diari italià que s'hauria d'optar per altres vacunes.

«La desinformació està circulant avui. Aquesta és la situació: el balanç entre benefici i risc de la vacuna deAstraZenecacontra lacovidés positiu i continua estant autoritzada per a tota la població», va dir l'agència a través del seu compte en Twitter.

MarcoCavaleri, responsable de l'estratègia de vacunació de laEMA, va assenyalar aquest cap de setmana en declaracions al periòdic italià LaStampaque «seria preferible deixar d'utilitzar la vacuna deAstraZenecaper a tots els grups d'edat quan hi hagi altres alternatives disponibles».

Així mateix, va assenyalar que la vacuna deJanssenhauria de ser utilitzada de preferència per a les persones de més de 60 anys.

Aquestes dues vacunes han estat aprovades per l'agència europea per als majors de 18 anys, malgrat els informes sobre casos rars de trombes.

A principis de l'abril passat, el mateix responsable de laEMAva generar la polèmica en afirmar que hi havia un vincle «clar» entre la vacunació ambAstraZenecai casos molt rars de trombes.

Després d'una anàlisi de la vacuna, aquest mateix mes l'Agència Europea del Medicament (EMA)va concloure que els beneficis de vacunar ambAstraZenecacontinuen superant els seus riscos en tots els grups d'edat, encara que com més gran siguin la persona i els contagis, més clars són els efectes de la protecció, i va recomanar posar la segona dosi d'aquesta vacuna i no alternar amb unes altres.

tracking