Diari Més

Ciència

Els científics creuen que serà possible que l'ésser humà es reprodueixi a Mart

El planeta vermell és el més proper a la Terra i el que centra l'atenció científica

La imatge captada pel rover Curiosity a Mart.

Així és la vista panoràmica marciana del rover Curiosity des de Mont Mercou de MartNASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com més avança el coneixement de l'ésser humà sobre el nostre planeta més pròxim, Mart, més interrogants sorgeixen sobre com serà una futura presència de l'home el planeta vermell. Ara, un estudi ha resolt una d'elles: ens podrem reproduir allí.

Fins ara, els experts havien pensat anteriorment que la radiació de l'espai corrompria el nostre ADN i faria impossible la reproducció. Però això va canviar quan els científics van mantenir esperma de ratolí en l'Estació Espacial Internacional durant sis anys i van descobrir que encara estava sa.

Tal com recull elDailyMail, l'esperma de 66 ratolins es va introduir per primera vegada en més de 30 butllofes de vidre en 2012. Després, els científics van decidir quins eren els millors per a produir descendència.

Tres van ser llançats a la ISS el 4 d'agost de 2013, i els altres tres es van mantenir en terra enTsukuba, el Japó, gairebé en les mateixes condicions.

Les mostres van estar exposades a la radiació de l'espai. La primera caixa va ser retornada a casa el 19 de maig de 2014 i va confirmar si l'experiment havia funcionat correctament o no. Després d'examinar aquesta mostra i comparar-la amb la de terra, els experts van decidir seguir endavant amb el projecte.

La segona caixa va ser retornada l'11 de maig de 2016, dos anys i nou mesos després del seu llançament. L'últim va ser retornat el 3 de juny de 2019, cinc anys i 10 mesos després, la qual cosa ho va convertir en l'experiment espacial més llarg en la història de la recerca biològica. Les caixes de control de terra també van ser retornades a la Universitat deYamanashial Japó al mateix temps.

El professorSayakaWakayamava dir: «Es van obtenir molts descendents genèticament normals. Aquests descobriments són essencials per a la humanitat. Quan arribi el moment de migrar a altres planetes, necessitarem mantenir la diversitat de recursos genètics, no sols per als humans sinó també per als animals domèstics».

tracking