Diari Més

Mobilitat

Creen un sistema que bloqueja un autobús escolar si el conductor beu alcohol

El vehicle només es posarà en marxa si qui està al volant dóna negatiu en un test d'alcoholèmia

Una imatge de l'activació dels busos Exprés.cat, el 2015.

Autobús interurbà, reus, transport, mobilitatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa ha dissenyat un sistema que permet bloquejar els autobusos escolars si el seu conductor ha consumit begudes alcohòliques, ja que impedeix arrencar el vehicle si no es realitza prèviament una prova d'alcoholèmia.

En el cas que la prova resulti negativa, el vehicle es pot arrencar i manejar sense problemes, però, si resulta positiva, l'automòbil queda bloquejat, ha informat aquest diumenge en un comunicat l'empresa malaguenyaDrivelock, que ha dissenyat aquest sistema.

La signatura, que ha obtingut la patent nacional d'aquest dispositiu, creu que hi ha serveis, com el transport escolar, que no haurien de trigar a considerar obligatori aquest element de seguretat.

De fet, en la licitació pública per a transport escolar que va quedar suspesa l'estiu passat a Andalusia, es considerava un element de millora, altament puntuable.

El dispositiu mesura, a través de la respiració, les molècules d'alcohol en l'alè i pot detectar si la persona té una concentració per sobre de la mesura màxima permesa.

Aquest sistema de seguretat, que ja és obligatori en altres països europeus com França i Alemanya, ja ha estat implantat perDrivelocken algunes flotes d'autocars, segons ha informat un dels responsables de l'empresa, José Leiva.

Els autocars escolars estan sent els primers a instal·lar-ho a demanda de les pròpies associacions de pares, per a evitar possibles accidents o que conductors professionals puguin conduir sota la influència de l'alcohol, ha indicat Leiva.

tracking