Diari Més

Els gestos que no funcionen contra la covid i molts continuen fent

Usar mascareta, mantenir dos metres de distància física i rentar-se les mans són les eines realment útils

Imatge d'arxiu d'una persona desinfectant una sabata.

Els gestos que no funcionen contra la covid i molts continuen fent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus va enxampar desprevinguts a les autoritats sanitàries i van trigar a determinar quines accions serien realment útils per a evitar la propagació del virus, la qual cosa ha provocat que les persones s'aferrin a diverses faules que han anat sorgint sobre aquest tema.

Usar mascareta, mantenir dos metres de distància física i rentar-se les mans amb sabó o desinfectant amb les eines efectives que els sanitaris han repetit en nombroses ocasions, sumat a la vacunació generalitzada de la població.

Més enllà d'això, les següents actuacions, que ha recopilat CNN, no estan confirmades que veritablement puguin impedir el contagi de la Covid-19:

Desinfectar les soles de les sabates

En començar la pandèmia, en diversos locals i fins i tot en l'entrada de les llars, van col·locar catifes per a desinfectar la sola de les sabatilles. Fins i tot, en alguns països han imposat l'obligació de cobrir-se les sabates per a entrar en un local o les rodes dels cotxes.

«La veritat és que els virus no vénen en les sabates, ells estan surant en l'aire. I si arriba a quedar-se en la sabata, ells no pugen», assegura María Fernanda Gutiérrez, viròloga de la UniversitatJaverianade Bogotà.

Netejar les bosses d'anar a comprar

Per a algunes famílies l'higienitzar les bosses d'anar a comprar abans que entrin a casa s'ha convertit en un costum. No obstant això, «la probabilitat que el virus estigui pegat en la bossa és baixa… El que sí que és important és rentar-se les mans després d'agafar les bosses. No són les bosses les que transmeten, són les mans», va explicar una doctora.

Desinfectar els diners

En relació amb l'anterior, hi ha molta gent que evita la utilització de diners en efectiu, o quan ho fan, ho desinfecten, alguna cosa que no funcionaria per a evitar el contagi.

No tocar botons o superfícies

Per a trucar a l'ascensor o sol·licitar la parada a l'autobús, algunes persones procuren no prémer aquests botons amb les seves mans. Però el que evitaria la transmissió seria la rentada de mans.

«Ens diuen que si el senyor anterior va esternudar damunt de la mà i que porta la mà contaminada a l'ascensor i llavors toca el botó i algú més toca el botó i s'emporta el virus al nas doncs… sí. Però és tremendament remota», va desenvolupar la doctora Gutiérrez.

Treure's la roba en arribar a casa

Els experts asseguren que el virus no salta de la roba al teu cos, no té aquesta mobilitat. La robaantifluits si que evitaria que la covid-19 no es pegui en el teixit, però només seria útil als hospitals.

tracking