Diari Més

Ensenyament

Castiguen 300 alumnes d'un mateix col·legi italià per utilitzar les xarxes per denigrar companys i professors

La directora del centre responsabilitza els pares, perquè l'edat mínima per accedir a les xarxes és de 14 anys

Imatge de l'exterior de l'institut Riberi de Caraglio.

Castiguen 300 alumnes d'un mateix col·legi italià per utilitzar les xarxes per denigrar companys i professorsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns tres-cents alumnes d'una escola secundària del municipi italià de Caraglio van ser castigats per compartir en grups i xarxes socials fotografies de companys i professors fetes d'amagat i modificades per a denigrar-los, informen avui els mitjans italians.

La direcció de l'Institut Riberi de Caraglio va decidir suspendre les classes a pocs dies de la fi del curs en els primers anys de la secundària (d'11 a 14 anys) i dedicarà l'horari lectiu a fomentar la reflexió entre els nens i nenes sobre l'ocorregut.

Tot va començar després que arribessin a publicar-se en xarxes socials com Instagram o Tik Tok imatges de companys i professors preses d'amagat tant en les classes presencials com en línia durant la pandèmia, modificades amb insinuacions sexuals i denigrants.

La directora del centre, Raffaella Curetti, va explicar en una carta a les famílies que alguns joves «han admès la seva responsabilitat, encara que la majoria l'han negat» i que «moltíssims han admès haver vist les imatges», segons el diari turinés 'La Stampa'.

La responsable del centre va lamentar «la falta de respecte manifestada pels nois cap als seus companys i professors» i sobretot que «ningú pensés a parar aquesta cadena, informant del tema a pares o professors».

Curetti va explicar en la carta que «algunes de les imatges difoses de manera molt àmplia són altament ofensives i els pares dels alumnes afectats i els professors» hauran de valorar l'adopció de més mesures.

La directora va recordar que l'edat mínima per a inscriure's en una xarxa social a Itàlia sense consentiment dels pares són 14 anys, la qual cosa fa a aquests pares «plenament responsables», i va informar que els professors del centre coincideixen en la necessitat de «donar un senyal clar» davant el succeït.

tracking