Diari Més

El 35% dels espanyols utilitza gel hidroalcohòlic cada vegada que toca un objecte

El 20,3% utilitza nou o més mascaretes per setmana

Una mascareta de triple capa.

Les úniques mascaretes que frenen les gotes de tosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ha canviat la manera de cuidar la salut i els espanyols són més escrupolosos amb la higiene. El 20,3 per cent revela que usa nou o més mascaretes a la setmana i un 35 per cent declara usar el gel hidroalcohòlic «cada vegada que toca algun objecte (botó, polsador, passamans...)».

Segons el quart estudi del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) Efectes i conseqüències del coronavirus i quan la mascareta està a punt de deixar de ser obligatòria en espais exteriors, el 16,9 per cent dels espanyols declara que usa la mascareta entre una i dues hores, un 14 per cent estima la seva utilització entre dues i tres i l'11,7 allarga la franja fins a les quatre hores.

Encara que el 99,4 per cent reconeix que utilitza la mascareta de manera habitual, els temps d'ús varien i un 5,1 per cent recorre a ella només una hora al dia mentre que un 9,9 per cent es protegeix més de deu hores.

Tampoc és homogènia la quantitat de mascaretes que s'utilitzen, ja que mentre el 20,3 per cent en fa servir més de nou a la setmana, un 10 per cent no precisa més de dues i un 12,7 per cent soluciona la protecció amb tres per a set dies.

També el gel hidroalcohòlic s'ha imposat en pandèmia i el 35,7 per cent l'utilitza «sempre o gairebé sempre», un 35 per cent «cada vegada que toca alguna cosa», un 31,2 per cent «en entrar o sortir de casa i fins i tot en el mateix habitatge i un 20,5 per cent «en arribar al treball i durant el treball».

En entrar o sortir d'un comerç, l'ús de gel puja al 57,4 per cent mentre que en fer el mateix en un bar el percentatge frega el 21 per cent.

A part d'aquestes mesures, el 21 per cent dels enquestats recorre, a més, a altres formes de desinfecció.

D'aquest percentatge, un 24 per cent desinfecta objectes de casa i treball, un 17,4 per cent es descalça i deixa les sabates i un 15,7 per cent utilitza guants, ulleres, pantalles i bates de protecció.

A més, un 13,9 per cent realitza desinfecció tèxtil de la seva roba i lava a altes temperatures, un 13,5 per cent evita els llocs tancats i un percentatge similar extrema la ventilació a la casa i el treball.

tracking