Diari Més

Marta Buchaca adapta el seu retrat teatral de la violència masclista al film 'Sólo una vez'

La nova comèdia de Javier Fesser 'Historias lamentables' arriba finalment als cinemes

Imatge de la segona temporada de la sèrie 'Lupin', disponible a Netflix a partir de l'11 de juny.

Marta Buchaca adapta el seu retrat teatral de la violència masclista al film 'Sólo una vez'Netflix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sólo una vez' és l'adaptació cinematogràfica de l'obra de teatre homònima ('Només una vegada') de Marta Buchaca, amb guió de la mateixa dramaturga catalana i direcció del debutant Guillermo Ríos. Com a l'obra de teatre el film que s'estrena aquest divendres a les sales fuig de tòpics sobre violència masclista, protagonitzat en aquest cas per Ariadna Gil i Àlex García. D'altra banda, la nova comèdia de Javier Fesser 'Historias lamentables' aterra finalment als cinemes de tot l'Estat amb molts mesos de retard degut a la crisi sanitària i havent-se estrenat ja a la plataforma Amazon Prime el novembre de 2020. Així mateix, a les plataformes destaca l'arribada de la segona temporada de la sèrie francesa d'èxit 'Lupin', amb Omar Sy.

'Sólo una vez'

'Sólo una vez' és l'adaptació cinematogràfica de l'obra de teatre homònima ('Només una vegada') de Marta Buchaca, amb guió de la mateixa dramaturga catalana i direcció del debutant Guillermo Ríos. Com a l'obra estrenada a la Sala Petita del TNC l'any 2018, el film fa un retrat que vol fugir dels tòpics sobre violència masclista i té com a protagonista un home i una dona de classe benestant. La Laura, una psicòloga que treballa de fet amb dones que pateixen aquest tipus de violència, comença a ser assetjada pel marit d'una de les seves pacients. En paral·lel, la protagonista atén una parella que mai abans havia visitat un centre de teràpia com el seu: per una sèrie de malentesos, ell ha rebut una denúncia per maltractaments, però assegura que no és un maltractador. 'Sólo una vez' es va estrenar a la secció oficial del darrer BCN Film Fest.

'Historias lamentables'

La nova comèdia de Javier Fesser després de la premiada 'Campeones' es comon de quatre relats diferents però interconnectats entre ells, i té entre els seus protagonistes el català Pol López. Les quatre històries són petits contes plens d'humor on allò quotidià esdevé extraordinari. Després de triomfar amb 'Campeones' (Premi Goya a la millor pel·lícula 2019, entre altres), Fesser torna amb una col·lecció de personatges amb poca sort, d'humor surrealista, protagonitzats per Chani Martín, Laura Gómez-Lacueva, Janick, Alberto Castrillo-Ferrer, Pol López y Fernando San Segundo.

'La casa del caracol'

A 'La casa del caracol', un thriller de Macarena Astorga, Antonio Prieto (Javier Rey) és un escriptor que busca inspiració per començar la seva nova novel·la en un poble perdut en una serralada de Màlaga. Aquí coneix la Berta (Paz Vega), una dona amb qui connecta de manera especial des del primer moment. Durant aquesta estada, el protagonista comença a descobrir algunes de les llegendes i mites que amaguen els locals.

'La violinista'

Aquest divendres s'estrena doblada al català la cinta de Paavo Westerberg 'La violinista'. Al film, la Karin coneix un jove estudiant de música que li fa reviure sentiments i emocions que creia oblidats, però tots dos són massa ambiciosos en els seus objectius professionals. Una història romàntica que parla de la renúncia als somnis personals davant l'ambició de la vida.

'En un lugar salvaje'

La popular actriu Robin Wright ('House of cards', 'La princesa prometida') dirigeix i protagonitza ''En un lugar salvaje'. Després de patir una dura tragèdia, Edee Mathis (Wright) busca refugi en una cabana perduda. Allà aprendrà a viure en condicions extremes, i patirà una experiència propera a la mort. Però també serà el lloc on començar una nova amistat i tornar a sentir-se viva.

'Bon Jovi from Encore Nights'

Avançada a la resta d'estrenes, dijous arriba als cinemes 'Bon Jovi from Encore Nights', gravació d'un concert inèdit del grup a Nova Jersey.

'Human life'

El documental 'Human life' explora les històries del fundador d'una casa d'acollida per a nens abandonats i discacapacitats: un pintor tetraplègic, un furfista sense mans, una ex-medallista olímpica que treballa com a consellera d'un centre d'atenció a embarassades i la mare d'una nena amb síndrome de down, entre altres. La cinta subratlla la bellesa i el regal que pot significar la vida.

8 reestrenes de David Lynch

Diverses sales arreu de l'Estat recuperen aquesta setmana fins a 8 títols del cineasta David Lynch, entre les quals, 'Mullholand Drive', 'Twin Peaks', 'El hombre elefante', 'Una historia verdadera' i 'Terciopelo azul'. La iniciativa és de la disbribuídora Avalon, que a principis d'any ja va oferir una retrospectiva del cinema del director xinès Wong Kar-Wai ('Deseando amar'). A Barcelona i Madrid, els cinemes Balmes Multicines i Golem es tunejaran per l'ocasió amb decorats procedents de la seva filmografia. I hi ha un abonament per totes les projeccions

Estrenes a les plataformes

A Movistar + arriba 'Todo va a ir bien'. Creada i protagonitzada pel còmic australià Josh Thomas, la comèdia familiar és una semiautobiografia sobre un jove neuròtic que ha de cuidar de les seves dues germanastres després de la mort del seu pare. De cop, el noi passa a ser el tutor legal de les dues adolescents. La primera temporada, que es compon de deu capítols, va obtenir el Premi del Jurat Jove al festival Serializados del 2020.

'Yo soy Alfred Hitchcock'

El documental s'endinsa en la figura del conegut director de cinema britànic Alfred Hitchcock. La producció descobreix la seva personalitat, les relacions familiars i la seva tasca professional. A través d'entrevistes i material exclusiu, el muntatge pretén explicar com Hitchock es va convertir en una llegenda del cinema.

'Asesinas'

El 2017 Kim Jong-nam, germà de Kim Jong-un, líder de Corea del Nord, va ser assassinat a plena llum del dia a l'aeroport de Malasia. Les càmeres de seguretat van gravar tot el succés i mostren dues noies apropar-se per darrere a King Jong-nam, cobrint-li els ulls amb un mocador impregnat d'un gas letal, de manera que va morir al cap d'una hora. El documental en format thriller ofereix una mirada sobre la història de l'assassinat del germà de Kim Jong-un.

Filmin 'Family Romance, LLC', de Werner Herzog

Un home és contractat perquè fingeixi ser el pare desaparegut d'una nena. El documental narra una atípica història sobre les relacions entre pares i fills en la que Werner Herzog explora la identitat familiar nipona. El muntatge va estar nominat al Festival de Cannes.

'Compte amb els nens'

La pel·lícula comença en el moment que la filla d'un polític del Partit Laborista agredeix a un company de classe, fill d'un polític de dretes. El segon llargmetratge de Dag Johan Haugerud proposa una exploració sobre la culpa, la pena i els problemes de comunicació.

'Leonardo'

Amazon Prime estrena la sèrie de vuit capítols narra la vida i els secrets del gran artista del Renaixement Leonardo da Vinci. A través del seu art, els seus dissenys i les seves invencions, el muntatge descobreix com da Vinci es va convertir en un artista incomparable amb una inesgotable curiositat per les arts, les ciències i la tecnologia.

I a Disney + arriba la nova sèrie de Marvel 'Loki' (Tom Hiddleston) reprèn el seu paper de Déu de l'Engany. El muntatge succeeix després dels esdeveniments de 'Vengadores: Endgame'.

'Lupin'

Finalment, a Netflix destaca l'estrena de la segona temporada de la sèrie francesa d'èxit 'Lupin' protagonitzada per Omar Sy parteix de l'obsessió d'Assane per vengar-se de Hubert Pelligrini. Assane ha destrossat a la seva família i es troba entre l'espasa i la paret: necessita un nou pla, encara que impliqui posar-se en perill.

També s'hi estrena 'Disomnia'. Un desastre a escala global ha deixat sense funcionar tots els aparells electrònics i ha privat als éssers humans de la capacitat de dormir. El caos no triga en apoderar-se del món i només en Jill, un exsoldat amb un passat turbulent, pot tenir la clau de la cura: la seva pròpia filla. Però, podrà protegir-la i salvar el món?

A la mateixa plataforma s'estrena 'Selva trágica'. A l'indret més profund de la seva maia, una terra plena de llegendes, un grup de recol·lectors de cautxú es topa amb Agnes, una jove misteriosa. La seva presència provocarà tensions entre els homes. El film es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Venècia.

tracking