Diari Més

Sanitat proposarà començar a vacunar als joves d'entre 12 i 17 anys dues setmanes abans de l'inici del curs

Darias avisa les autonomies que no volen aplicar l'acord de Sanitat: «Si no compleixen, haurem de fer que compleixin»

Diversos nens i nenes entrant a l'escola.

nens, escola, infants, escolars, centre educatiu, mascareta, pandèmia, covid-19, classe, professorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, signarà aquest divendres l'ordre amb les mesures per a l'hostaleria i oci nocturn que va aprovar dimecres el Consell Interterritorial de Salut amb l'oposició de sis autonomies. Algunes comunitats, com Madrid i el País Basc, ja han avisat que no les aplicaran i Darias ha advertit que si no compleixen, el govern espanyol «haurà de fer que compleixin». En una entrevista a la Cadena SER aquest divendres al matí, Darias ha dit que els serveis jurídics del Ministeri de Sanitat determinaran quin marge té l'executiu espanyol per fer complir. «Els acords del Consell són d'obligat compliment», ha remarcat, i el de dimecres és «fruit d'un treball previ» de 13 autonomies.
Darias ha afirmat que «sempre» prioritzarà la «cerca de diàleg i consens»i ha defensat que l'objectiu de l'acord és baixar la incidència acumulada per sota de 50 casos per cada 100.000 habitants. La ministra ha dit que està «sorpresa» perquè els consellers autonòmics crítics no van proposar modificacions a la reunió de dimecres.

Vacunació 12 a 17 anys

D'altra banda, en una entrevista posterior a TVE, Darias ha explicat que proposarà a la comissió de salut pública començar a vacunar els joves d'entre 12 i 17 anys aproximadament dues setmanes abans de l'inici del curs escolar.

Crisi de govern

Sobre la possible crisi de govern de Pedro Sánchez, Darias ha afirmat que l'executiu està centrat en la lluita contra el coronavirus i ha dit que ella estarà allà on el president del govern espanyol consideri millor.

Vacuna d'Astrazeneca

Darias ha lamentat que ha mancat «pedagogia» en la transmissió a la ciutadania de la recomanació per als menors de 60 anys vacunats amb Astrazeneca de vacunar-se amb una segona dosi de Pfizer. La ministra ha afirmat que el vaccí d'Oxford ha generat més de 30 trombos i 5 morts a Espanya. La titular de Sanitat ha assegurat que els casos de trombos de la vacuna de Janssen «no tenen comparació» amb els de la vacuna britànica.

tracking