Diari Més

Austràlia amplia set dies més el confinament de Melbourne

La ciutat té 5 milions d'habitants

Sanitaris de Melbourne fent proves de coronavirus.

Austràlia confina a 300.000 persones a Melbourne per un rebrot de coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament per un rebrot de la covid-19 de la ciutat de Melbourne, la segona més poblada d'Austràlia, s'ampliarà almenys una setmana, han anunciat aquest dimecres les autoritats australianes.

L'actual confinament de set dies acabava la mitjanit del dijous i s'estendrà de moment fins a la mitjanit del 10 de juny davant el temor que s'expandeixi el virus a la ciutat de 5 milions d'habitants.

«Si deixem que (el virus) segueixi el seu curs, explotarà (el nombre de casos). Hem de fer que baixin els infectats perquè si no ho fem, la gent morirà», ha indicat en roda de premsa el governador interí de l'estat de Victoria, JamesMerlino.

El polític ha apuntat que el rebrot, que des que es detectés comptabilitza uns 60 casos locals, està vinculat a la variantKappade la covid-19, «més ràpida i contagiosa del que hem vist anteriorment».

En virtut del confinament, els habitants de Melbourne només podran sortir per comprar productes essencials, fer exercici, vacunar-se, cuidar a algú o anar a la feina en sectors essencials, mentre que els restaurants només podran vendre menjar per emportar.

La resta d'habitants de Victoria acabaran la mitjanit del dijous un confinament de set dies i podran sortir de casa sense restriccions i viatjar per l'estat -excepte per Melbourne-, encara que continuarà vigent la limitació de reunions de persones tant en interior com exteriors.

Melbourne va viure entre el 9 de juliol i el 28 d'octubre de 2020 un dur confinament per la propagació de la covid-19 vinculada a una sèrie d'errors en els protocols dels centres de quarantena per a viatgers internacionals.

Arran d'aquesta onada, la ciutat aglutina el 68,4% del total de 30.118 contagis a nivell nacional i el 90,1% de les 910 morts amb covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

El país oceànic, que ha vacunat a més de 4 milions d'habitants amb la primera dosi i al voltant de mig milió amb la pauta completa, viu una pràctica normalitat des de fa mesos que només es trenca amb confinaments breus i localitzats, com el que registra actualment Melbourne, el quart durant la pandèmia.

tracking