Diari Més

Creen unes ulleres que detecten el coronavirus en tres segons

Després que el resultat sigui positiu a través d'aquestes ulleres, al client se li realitzaria una PCR immediata

Les ulleres que detecten la covid.

Creen unes ulleres que detecten el coronavirus en tres segonsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus pot detectar-se en tan sols tres segons mitjançant la foto que realitzen unes ulleres que han desenvolupat gràcies a la intel·ligència artificial i als esforços de científics espanyols, estatunidencs i xinesos.

La presència de simptomatologia en els ulls, amb una inflamació molt característica tant en pacients greus com en asimptomàtics, va portar als seus creadors a desenvolupar aquest dispositiu.

Aquest tipus d'inflamació en algunes ocasions passa desapercebuda per al personal sanitari. No obstant això, la intel·ligència artificial sí que és capaç de detectar-la.

Aquestes ulleres permeten donar-nos un resultat instantani en només tres segons, segons explica Alfonso Soriano, enginyer d'Innoarea.

Després que el resultat sigui positiu a través d'aquestes ulleres, al client se li realitzaria una PCR en el moment en una clínica mòbil.

Investigadors espanyols, xinesos i estatunidencs han unit els seus esforços per al desenvolupament d'aquestes ulleres. Tenen l'objectiu que aquest sistema s'utilitzi com a mesura de seguretat en l'hostaleria o esdeveniments multitudinaris.

La primera prova a la Unió Europea que ha certificat la seva eficàcia s'ha realitzat aquest dissabte a València.

tracking