Diari Més

Com funcionará la tercera dosis de la vacuna Pfizer

La farmacèutica està realitzant un estudi per comprovar l'eficàcia i la seguretat de combinar-la amb la 20vPnC

Un vial de la vacuna Pfizer/BioNTech.

Pfizer i BioNTech acorden amb la CE el subministrament de 200 milions de dosis mésEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que la majoria de les vacunes disponibles ara mateix contra la Covid-19 estan pensades per a ser administrades en dues dosis, algunes de les farmacèutiques ja s'estan plantejant subministrar a la població una tercera dosi de reforç. És el cas de la vacunaComirnaty, dePfizer/BioNTech.

Així,Pfizerja ha explicat que aquesta tercera dosi s'injectaria entre set i nou mesos després de la primera dosi, encara que actualment estan elaborant un estudi per a conèixer l'eficàcia i seguretat de barrejar aquesta tercera dosi amb la vacuna 20-valente(20vPnC).

L'estudi comptarà amb 600 adults que ja hagin rebut la segona dosi de la vacuna, almenys, sis mesos abans. Cadascuna d'aquestes persones serà classificada en un dels tres grups d'assaig, per a posar-los:

20vPnCi una tercera dosi de la vacunaPfizer,20vPnCi un placebo, una tercera dosi de la vacunaPfizeri un placebo.

Segons detallen, l'objectiu d'aquesta anàlisi és «descriure la seguretat quan totes dues vacunes s'administren conjuntament, amb un seguiment sis mesos després de la vacunació», a més de «descriure les respostes immunitàries produïdes per cadascuna de les vacunes».

ElCEOdePfizer, AlbertBourla, va explicar a través del seu compte de Twitter que el procés de recerca tracta deesbrinar quina és la millor fórmula per a aconseguir un reforç immunecontra el virus: «Tenint en compte la possible necessitat d'un reforç de la vacuna anti-Covid,estem avaluant lacoadministraciónamb el candidatPrevnar-20. Si té èxit i s'aprova,les persones podrien rebre totes dues vacunes en una sola dosi».

tracking