Diari Més

«L'ansietat i l'estrès són fatals per a les defenses» un immunòleg aconsella relaxar-se a l'hora d'anar a vacunar-se

Alfredo Corell considera oportú que la gent vagi més tranquil·la a vacunar-se

Imatge d'arxiu d'un centre de vacunació a Catalunya.

Salut comença a citar el grup de persones 70 a 79 anys per a vacunarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra el coronavirus en persones menors de 60 anys que ja han rebut la primera dosi d'AstraZenecaha estat objecte de debat i enfrontament entre el Govern i algunes comunitats, que han optat per donar als seus ciutadans la possibilitat de triar completar la pauta amb una segona dosi de la mateixa marca o ambPfizer, com demana el Ministeri de Sanitat.

Davant aquesta disjuntiva, l'immunòleg AlfredoCorellha destacat que «la ciutadania està donant una lliçó de maduresa» respecte a la vacunació contra el coronavirus.

En una intervenció en el programalaSextaNoche,Corellha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat davant els dubtes que puguin sorgir abans d'anar a vacunar-se: «Que la gent vagi a vacunar-se amb la major tranquil·litat possible amb la vacuna que triï perquè anirà bé», ha recalcat.

En aquest sentit, l'expert ha indicat que en el cas de triar la segona dosi d'AstraZenecaés una opció que «està demostrada i estudiada», i ha demanat a aquells que es vacunin amb una segona dosi dePfizerque «no se sentin conillets d'índies», ja que «si cal repetir amb una tercera dosi, anirem tots a barrejar».

Així mateix, l'immunòleg ha aconsellat a les persones que vagin «relaxades» a vacunar-se, ja que «l'ansietat i estrès van fatal per a les defenses».

tracking