Diari Més

Ofereixen beques a canvi de vacunar-se contra la covid

És una iniciativa que s'ha posat en marxa a Nova York

Vacunes

Vacunes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de Nova York han llançat una iniciativa per a animar als novaiorquesos d'entre 12 i 17 anys al fet que es vacunin contra la covid-19, oferint 50 beques per a centres universitaris públics que se sortejaran entre els qui es posin la primera dosi de la vacuna de Pfizer, l'única aprovada fins avui als Estats Units per a persones en aquest rang d'edat.

La beca cobrirà els quatre anys de matrícula, allotjament universitari i cost de materials en les universitats públiques de l'estat, va anunciar el governador de Nova York, Andrew Cuomo.

Encara que no s'ha especificat la quantia de les beques, la pàgina web de la Universitat de l'Estat de Nova York (SUNY) concreta que la suma d'un any de matrícula, allotjament universitari, materials i transport ascendeix a uns 25.000 dòlars, per la qual cosa una beca de 4 anys aconseguiria un valor d'uns 100.000.

En total, es rifaran 10 beques setmanals durant les pròximes cinc setmanes entre les persones que rebin la primera punxada de la vacuna, com a part d'una iniciativa batejada: «Posa't una dosi per a construir el teu futur».

Segons el responsable del Departament de Salut, Dave Chokshi, fins al moment més de 50.000 joves d'entre 12 i 15 anys s'han vacunat a l'estat, on més del 50% dels adults estan ja totalment immunitzats.

A Nova York es va començar a vacunar als menors entre 12 i 15 anys amb la vacuna de la farmacèutica Pfizer el passat 12 de maig.

Aquesta iniciativa s'uneix a moltes altres llançades per les autoritats estatals i locals en els últims dies.

La setmana passada, Cuomo va dir que es repartiran en els centres de vacunació tiquets de loteria amb premis de fins a 5 milions de dòlars.

Dimarts, l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va anunciar que desplegarà centres de vacunació temporals a les platges i en els llocs més populars de l'estiu a partir del pròxim cap de setmana, que marca l'inici extraoficial de les activitats estivals amb les festivitats del Memorial Day (Dia dels Caiguts).

Les autoritats tracten així d'impulsar les vacunacions en l'estat de Nova York, on el ritme d'injeccions ha baixat més d'un 40%, des de les 216.000 dosis diàries a mitjan abril fins a gairebé 124.000 en l'actualitat.

tracking