Diari Més

No tot és dolent: la pandèmia ha fet augmentar un 20% l'hàbit de caminar

Un estudi també explica que la majoria d'espanyols deixarien de caminar si no ho poguessin fer acompanyats

Un grup de persones practicant la marxa nòrdica.

No tot és dolent: la pandèmia ha fet augmentar un 20% l'hàbit de caminarPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hàbit de caminar ha augmentat un 20% amb la pandèmia de la covid-19 i en l'actualitat un 85% dels espanyols caminen habitualment, segons reflecteix una enquesta realitzada a 1.500 persones per la companyia Zurich Segurs i Kantar Media.

Segons ha informat l'empresa asseguradora, del seu estudi 'Mobilitat Activa i els hàbits de caminar' es desprèn que caminar és una activitat molt social, ja que sis de cada deu enquestats afirmen que solen fer-ho acompanyats, ja sigui per la parella (el 32% dels casos), la família (17%) o els amics (13%).

A més, un 69% dels espanyols afirmen que deixarien de caminar si haguessin d'anar solos, i l'estudi reflecteix que els dies favorits per a sortir a fer-ho són, precisament, els dissabtes i els diumenges, dos de les dates amb major interacció social.

De mitjana, la gent camina una hora i mitja a ritme moderat, sobretot per la ciutat, encara que la consideració que cada persona té de l'activitat també marca la forma en la qual es camina.

Així doncs, els que consideren que caminar és una activitat social porten un ritme de passeig, mentre que els qui ho enfoquen com un esport prefereixen mantenir un marxa més ràpida.

Entre els beneficis que aporta aquest hàbit, el 69% dels enquestats destaca el benestar físic, seguit de la possibilitat de desconnectar (53%), el benestar mental (48%) i la relaxació (47%).

Finalment, el 15% dels espanyols que assegura no caminar mai ho atribueix, principalment, a la falta de temps (34%) i al fet que, segons ells, es tracta d'una activitat avorrida (28%); encara que uns altres també addueixen que no els agrada fer-ho sols (17%) o que no tenen una condició física adequada (12%).

No obstant això, una de cada tres persones que no ho fa es plantejaria començar a caminar regularment per motius de salut o si algun amic o familiar li demanés acompanyar-li. El 14% també ho faria si tingués a prop més llocs agradables per a fer-ho.

tracking