Diari Més

La Xina acusa de «manipulació» als qui tornen a posar sobre la taula la teoria del laboratori

Un informe dels Estats Units destapa que diversos investigadors de l'Institut de Virologia de Wuhan van emmalaltir el novembre de 2019

Un sanitari realitzava test de coronavirus a la població de Wuhan el mes de maig passat.

Documents filtrats revelen el mal maneig de la covid a la Xina en els seus inicisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ambaixada de la Xina als Estats Units ha acusat aquest dijous de «manipulació política» als qui tornen a posar sobre la taula la teoria que la covid-19 es va originar en un laboratori de Wuhan després que el mandatari estatunidenc, Joe Biden, ordenés un informe sobre aquest tema.

«Algunes forces polítiques s'han obsessionat amb la manipulació política i el joc de culpes, ignorant la urgent necessitat del seu poble de combatre la pandèmia i la demanda internacional de cooperació en aquest front, que ha provocat una tràgica pèrdua de moltes vides», ha indicat un portaveu diplomàtic.

La delegació xinesa ha denunciat en un comunicat que «la campanya de difamació i culpabilització està tornant, i la teoria de la conspiració de la 'fugida del laboratori' està ressorgint».

«Mentre la pandèmia continua causant un gran mal al món i la comunitat internacional espera una major cooperació entre països, algunes persones recorren al seu vell manual. No podem deixar de preguntar-nos, han deixat enrere aquesta amarga lliçó tan aviat? O volen veure repetides les tragèdies?», ha sostingut.

Es tracta de la primera reacció de Pequín després que Biden anunciés dimecres que ha ordenat als serveis d'Intel·ligència dels EUA que li lliurin un informe sobre l'origen de la pandèmia de la covid-19 en un termini de90dies.

El president estatunidenc va respondre així a la tornada de les especulacions sobre l'origen del coronavirus, després que la teoria que va sorgir en un laboratori de Wuhan hagi guanyat adeptes en els últims dies.

Això a conseqüència d'un informe de la Intel·ligència dels Estats Units publicat per The Wall Street Journal que presumptament destapa que diversos investigadors de l'Institut de Virologia de Wuhan van emmalaltirel novembrede 2019 i van haver de ser hospitalitzats.

«Li he demanat a la comunitat d'Intel·ligència que redobli els seus esforços per recopilar i analitzar informació que pugui acostar-nos a una conclusió definitiva, i que m'informi en90dies», va dir Biden dimecres.

El mandatari va detallar que dos dels serveis d'Intel·ligència dels EUA s'inclinen cap a l'origen del contacte humà amb un animal infectat, mentre que un tercer cap a la idea del laboratori.

tracking