Diari Més

Biden es compromet a investigar l'origen del coronavirus en 90 dies

Els rumors dels últims dies han fet reaccionar al president estatunidenc

Joe Biden en la seva primera roda de premsa com a president dels EUA.

Biden es compromet a reduir entre un 50% i un 52% les emissions el 2030ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president estatunidenc, Joe Biden, va anunciar que ha ordenat als serveis d'Intel·ligència dels EUA que en un termini de 90 dies li lliurin un informe sobre l'origen de la pandèmia de la covid-19.

Biden reacciona així a les especulacions sobre l'origen del coronavirus, després que la teoria que va sorgir en un laboratori de Wuhan (la Xina) hagi guanyat números en els últims dies.

L'anunci de Biden es va produir després que un informe de la Intel·ligència estatunidenca assenyalés que diversos investigadors de l'Institut de Virologia de Wuhan van emmalaltir al novembre de 2019 i van haver de ser hospitalitzats, com va publicar el Wall Street Journal al començament d'aquesta setmana.

«Li he demanat a la comunitat d'Intel·ligència que redobli els seus esforços per a recopilar i analitzar informació que pugui acostar-nos a una conclusió definitiva, i que m'informi en 90 dies», va dir Biden en un comunicat emès per la Casa Blanca sobre l'origen del coronavirus.

Dos possibles escenaris

En aquest sentit, el president estatunidenc va explicar que la Intel·ligència del seu país valora ara «dos escenaris probables»: si va sorgir del contacte humà amb un animal infectat o d'un accident de laboratori.

Sobre aquestes dues opcions, Biden va dir que els serveis d'Intel·ligència dels EUA s'inclinen cap al primer escenari i un tercer cap a la idea del laboratori.

«La majoria no creu que hi hagi suficient informació per a avaluar que un sigui més probable que l'altre», va asseverar.

La portaveu adjunta de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, tampoc va voler revelar quina agència opina que l'opció de l'accident de laboratori té més probabilitats de ser l'origen de la pandèmia, però va assegurar que els EUA pressionarà a la Xina perquè participi en una recerca «transparent».

L'anunci del Govern arriba després que s'hagin deslligat de nou les especulacions sobre l'origen de la covid-19, fins al punt que fins al principal epidemiòleg del Govern, Anthony Fauci, va dir, dimarts, que «no està convençut» que el virus mortal s'hagi desenvolupat de manera natural i va encoratjar al fet que es realitzin més investigacions sobre aquest tema.

tracking