Diari Més

Els casos setmanals de covid-19 baixen un 14% a tot el món

Tot i el descens a nivell global en casos i morts, la incidència continua sent alta a Amèrica

La situació a la Índia és alarmant.

OMS: La variant Índia és «preocupant a nivell mundial»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos globals de covid-19 van baixar la setmana passada un 14% respecte a l'anterior, encara que a Amèrica, Àfrica, l'Orient Mitjà i a l'Àsia Oriental els números segueixen en lleuger augment o estables, segons l'informe epidemiològic publicat avui per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Del 17 al 23 de maig l'OMS va comptabilitzar 4,1 milions de nous contagis de covid-19, mentre que els morts per la malaltia aquesta setmana van ser 84.000, un lleu descens del 2% respecte a la setmana anterior.

Tot i el descens a nivell global en casos i morts, «la incidència continua sent alta, i molts països continuen registrant augments importants», entre ells diverses nacions llatinoamericanes, adverteix l'OMS en el seu informe setmanal.

El sud d'Àsia va tornar a ser la setmana passada la regió que va reportar més casos (dos milions), encara que l'onada en països com l'Índia o Nepal sembla haver arribat ja el seu pic, i els contagis allí van baixar un 21%, gairebé tant com a Europa, amb 520.000 nous positius i un descens del 21% respecte a la setmana anterior.

Amèrica va registrar 1,2 milions de casos, un augment del 2%, mentre que a Àfrica l'augment va ser del 4%, a l'Orient Mitjà el descens només va ser del 2% i a l'Àsia Oriental de l'1%.

A la vista de les estadístiques de mortalitat, preocupen les xifres de l'Àsia Oriental, on les defuncions registrades la setmana passada van ascendir al 22%, fins a superar els 2.100 (encara lluny no obstant això de regions com Àsia Meridional i Amèrica, on es continuen sobrepassant les 30.000 morts setmanals).

Per països, l'Índia continua sent el que més casos setmanals reporta, amb 1,8 milions la setmana passada, encara que els seus números van baixar un 23% respecte als set dies anteriors.

Els dos països que la segueixen en casos setmanals són llatinoamericans: el Brasil (451.000 casos, un 3%) i l'Argentina (213.000, un 41% més), que ja té més contagis setmanals que els Estats Units (188.000, un descens del 20%).

El cinquè país més afectat actualment és Colòmbia, amb 107.000 casos reportats la setmana passada, un augment del 7%.

En la campanya global de vacunació s'ha arribat ja a les 1.700 milions de dosis administrades eal planeta, sent la Xina el país que més ha inoculat (520 milions), seguit dels EUA (280 milions) l'Índia (190 milions) i el Regne Unit (60 milions).

A la Unió Europea s'han administrat més de 220 milions de dosis, segons les dades que aporten les xarxes sanitàries nacionals.

tracking